Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Létezik, hogy ennél lejjebb...

Létezik, hogy ennél lejjebb nem tudok menni súlyban, mert a szervezetem így jelez, hogy elég volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az mennyire létezik, hogy nem tudok tovább fogyni, mert a testem az jól érzi magát már így?

170cm vagyok, és jelenleg 72kg.

8 hete indultam 77.5kgról, napi 1800 kalória, 20.000 lépés, illetve heti 5 súlyzós, konditermi edzés. Ennél jobban képtelen vagyok növelni a napi aktivitásom már, és ennél kevesebbet enni sem szeretnék, mert ez így is nagyon kevés.

Másfél éve edzek, amolyan "tömegelés" (utálom ezt a szót naturál hobbistaként használni.. :D ) után szálkásítok. Testzsírszázalékom fogalmam sincs mennyi, de körülbelül 13%-ra tippelném.

Létezhet, hogy ennél tovább már csak nagyon drasztikus lépésekkel tudnék fogyni? 1800 kalória, 20.000 lépés, heti 5 edzés.. Nem tudom, hogy ennél jobban hogyan oldjam meg.

10 napja nem változik a súlyom, nem tudom, hogy ezt be lehet-e tudni hibának, vagy ennyi még nem ad pontos visszajelzést?

2023. ápr. 11. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Esetleg kipróbálhatnád az időszakos böjtöt is. Sokan használják akkor, amikor tetőzik a súly.

Egyébként nem értem, hogy van időd és energiád napi 20.000 lépést megtenni, 2-2.5 órát sétálni mindennap és még mellé pluszban edzeni. Lenyűgöző!

2023. ápr. 11. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én meg pont, hogy azt mondanám, hogy hacsak nem munkahelyi, akkor a napi 20 ezer lépés egy részét cseréld le futásra, vagy menj el helyette uszodába vagy bicajozni. Vagy akár elliptikus trénerezz edzőteremben.

Szükség van a kardióra is, a keringési rendszer, tüdő stb edzésére. (Talán a legnagyobb szükség erre van.)

Amúgy 1800 kalóriával változnia kellene a súlyodnak még hosszabb távon, az a tippem.

2023. ápr. 11. 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Hiába jelez a szervezet, egy exos vagy egy anorexiás simán figyelmen kívűl hagyja, tapasztalat. :-D :-P
2023. ápr. 11. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg csak stagnálsz, minden diétázónak az életében jön egy ilyen pont. Van akinél hetek, másnál hónapok a stagnálás. Aztán ha mindent ugyanúgy csinálsz ahogy azelőtt, akkor előbb utóbb (kinél előbb, kinél utóbb) újra beindul a fogyás.
2023. ápr. 11. 10:30
 5/9 A kérdező kommentje:

1# Azt szoktam mondani, hogy arra van ideje az embernek, amire akar időt hagyni. Elég zsúfoltak a napjaim, viszont az edzés egy prioritás nálam jelenleg, ha kell, akkor este 9 órakor is leedzek..

3#

170cm és 72kgval nem hiszem, hogy anorexia közelében lennék..

4# A stagnálás nekem is eszembe jutott, bár 10 nap nem tudom, hogy mennyire számít stagnálásnak.

2023. ápr. 11. 10:51
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
10 nap még nem vészes szerintem, tekintve hogy már most is vékony vagy. Én 1800 alá nem mennék, illetve az aktivitásomat se növelném. Adj még neki egy kis időt. Ha tényleg 13% vagy akkor pedig sokfelé már nem igazán van értelme szálkásítani szerintem.
2023. ápr. 11. 11:50
 7/9 NTBS ***** válasza:
100%
Igen, előfordul. Jöhet az alakformálás.
2023. ápr. 11. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha fiú vagy, az ideális testsúly: 100 cm. feletti érték. Ha 172 cm. vagy, akkor 72 kg-nak kell lenned.

Ha lány vagy, akkor a 72-ből le kell vonni 10-et, tehát 62 kg az ideális.

2023. ápr. 14. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem kell ennyire rágörcsölni a fogyásra. Ha rendszeresen, egy héten legalább 3x végzel valamilyen sportot, és normálisan, napi 3x étkezel: ebédre leves + főétel, ami legjobb, ha valamilyen főzelék feltéttel, kenyér nélkül, akkor nem fogsz elhízni. RTeggelire, vacsorára elég egy-egy szelet vajas kenyér teával v. kakaóval.
2023. ápr. 14. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!