Létezik, hogy ennél lejjebb nem tudok menni súlyban, mert a szervezetem így jelez, hogy elég volt?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az mennyire létezik, hogy nem tudok tovább fogyni, mert a testem az jól érzi magát már így?
170cm vagyok, és jelenleg 72kg.
8 hete indultam 77.5kgról, napi 1800 kalória, 20.000 lépés, illetve heti 5 súlyzós, konditermi edzés. Ennél jobban képtelen vagyok növelni a napi aktivitásom már, és ennél kevesebbet enni sem szeretnék, mert ez így is nagyon kevés.
Másfél éve edzek, amolyan "tömegelés" (utálom ezt a szót naturál hobbistaként használni.. :D ) után szálkásítok. Testzsírszázalékom fogalmam sincs mennyi, de körülbelül 13%-ra tippelném.
Létezhet, hogy ennél tovább már csak nagyon drasztikus lépésekkel tudnék fogyni? 1800 kalória, 20.000 lépés, heti 5 edzés.. Nem tudom, hogy ennél jobban hogyan oldjam meg.
10 napja nem változik a súlyom, nem tudom, hogy ezt be lehet-e tudni hibának, vagy ennyi még nem ad pontos visszajelzést?
Esetleg kipróbálhatnád az időszakos böjtöt is. Sokan használják akkor, amikor tetőzik a súly.
Egyébként nem értem, hogy van időd és energiád napi 20.000 lépést megtenni, 2-2.5 órát sétálni mindennap és még mellé pluszban edzeni. Lenyűgöző!
Én meg pont, hogy azt mondanám, hogy hacsak nem munkahelyi, akkor a napi 20 ezer lépés egy részét cseréld le futásra, vagy menj el helyette uszodába vagy bicajozni. Vagy akár elliptikus trénerezz edzőteremben.
Szükség van a kardióra is, a keringési rendszer, tüdő stb edzésére. (Talán a legnagyobb szükség erre van.)
Amúgy 1800 kalóriával változnia kellene a súlyodnak még hosszabb távon, az a tippem.
1# Azt szoktam mondani, hogy arra van ideje az embernek, amire akar időt hagyni. Elég zsúfoltak a napjaim, viszont az edzés egy prioritás nálam jelenleg, ha kell, akkor este 9 órakor is leedzek..
3#
170cm és 72kgval nem hiszem, hogy anorexia közelében lennék..
4# A stagnálás nekem is eszembe jutott, bár 10 nap nem tudom, hogy mennyire számít stagnálásnak.
Ha fiú vagy, az ideális testsúly: 100 cm. feletti érték. Ha 172 cm. vagy, akkor 72 kg-nak kell lenned.
Ha lány vagy, akkor a 72-ből le kell vonni 10-et, tehát 62 kg az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!