Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Igaz, hogy van cigány izomgene...

Igaz, hogy van cigány izomgenetika, ami behozhatatlan előny?

Figyelt kérdés
Rengeteg élsportolót kitermelhetne így Magyarország!

2023. márc. 21. 21:25
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Háta, hasa, mindene!
2023. márc. 24. 15:39
 12/26 anonim ***** válasza:
91%
de ha ő nem cigány hanem déli,miért a cigányokról kérdezed?.d
2023. márc. 24. 15:48
 13/26 NTBS ***** válasza:
90%
Nincs ilyen.
2023. márc. 24. 16:35
 14/26 Sertés válasza:
100%

Én nem tudom, mit értesz ez alatt az "izomgenetika" alatt, de mi felénk másfél méter és 40 kiló mind, aztán a kocák felfutnak 100 kilóig idővel. Az ehhez szükséges étrendjük: chips, kóla, sütemény, cupákos hús, cigaretta és nejlonhalál.

Sportsikerekhez egyébként nem csak gének, hanem sok-sok évnyi kemény felkészülés is kell, de én ilyen habitusút sem ismerek közülük. Az a pár suhanc, aki elment közülük "bunyózni", amint elég jó lett, hogy szétverje az osztálytársait (rendszerint: a kisebbeket), már le is lépett az edésekről.

2023. márc. 25. 12:17
 15/26 anonim válasza:
68%
A gázban azok is fulladoztak rendesen annó :DD
2023. márc. 25. 18:34
 16/26 Barbell Deadlift ***** válasza:
100%

Elképzelhető lenne, hogy van egy olyan (a példa kedvéért) izomrost összetétel, ami nagyobb arányban jellemző a cigányságra, de ezzel két probléma is van. Egyrészt a cigányok genetikailag elég heterogének, másrészt önmagában nem előnyös, ha valaki pl. több gyors, vagy lassú izomrosttal rendelkezik, ugyanis az adott sportág határozza meg, hogy mi számít nagyobb előnynek.

Egy sprinter pl. nem menne sokra egy maratoni futó izomzatával. Egyébként megfigyelhető, hogy bizonyos tájegységekre jellemző lehet pl. a magasabb gyors összehúzódású izomrostok aránya (pl Nyugat-Afrika), de mint írtam, a cigányság annyira kevert, hogy náluk nincs semmi ilyen jellemző dolog.

2023. márc. 26. 01:45
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem láttam még cigány erőemelőt, súlyemelőt, testépítőt ahol komoly izomtömegre van szükség. Vagy vékonyak, vagy kövérek. Normális alkatú cigányt még nem láttam.
2023. márc. 26. 17:15
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

17:

Én is ezt a két végletet tapasztalom

2023. márc. 26. 19:30
 19/26 anonim válasza:
64%
már a kérdés is butaság. a cigány boxolók sem viszik semmire azt az összes boxol, gyorsabban érnek mint a fehérek és ezmiatt erősebbek korcsoport tornákon ennyi, aztán megállnak 160cm-nél :D
2023. márc. 28. 01:00
 20/26 anonim válasza:
51%
Megnézném a nővéredet.
2023. ápr. 5. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!