Igaz, hogy van cigány izomgenetika, ami behozhatatlan előny?
Én nem tudom, mit értesz ez alatt az "izomgenetika" alatt, de mi felénk másfél méter és 40 kiló mind, aztán a kocák felfutnak 100 kilóig idővel. Az ehhez szükséges étrendjük: chips, kóla, sütemény, cupákos hús, cigaretta és nejlonhalál.
Sportsikerekhez egyébként nem csak gének, hanem sok-sok évnyi kemény felkészülés is kell, de én ilyen habitusút sem ismerek közülük. Az a pár suhanc, aki elment közülük "bunyózni", amint elég jó lett, hogy szétverje az osztálytársait (rendszerint: a kisebbeket), már le is lépett az edésekről.
Elképzelhető lenne, hogy van egy olyan (a példa kedvéért) izomrost összetétel, ami nagyobb arányban jellemző a cigányságra, de ezzel két probléma is van. Egyrészt a cigányok genetikailag elég heterogének, másrészt önmagában nem előnyös, ha valaki pl. több gyors, vagy lassú izomrosttal rendelkezik, ugyanis az adott sportág határozza meg, hogy mi számít nagyobb előnynek.
Egy sprinter pl. nem menne sokra egy maratoni futó izomzatával. Egyébként megfigyelhető, hogy bizonyos tájegységekre jellemző lehet pl. a magasabb gyors összehúzódású izomrostok aránya (pl Nyugat-Afrika), de mint írtam, a cigányság annyira kevert, hogy náluk nincs semmi ilyen jellemző dolog.
17:
Én is ezt a két végletet tapasztalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!