Edzés helyett jó a szauna?
Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 23:22
1/14 anonim válasza:
Edzés helyett? Hát izmot építeni nem fog, az biztos. Meg úgy mást sem.
2/14 anonim válasza:
A kérdést se értem. A szauna nem épít izmot, nem fejleszt erőt, nem éget zsírt, nem javít állóképességet, nem tanít meg focizni, nem tanít meg úszni, nem tanít meg boxolni, nem tanít meg síelni, nem tanít meg golfozni, tehát innentől kezdve nem értem, hogy milyen edzést váltana ki a szauna. Ráadásul a vizsgálatok egyelőre csak a szaunázás negatív egészségügyi hatásait tudták megerősíteni, pozitív hatásairól csak Házi Patika cikkek léteznek, szakmai tanulmányok nem.
4/14 anonim válasza:
Már amikor leírtam a kommentet akkor tudtam, hogy ezt az írást fogod belinkelni. Ez a közlemény 2017 legelején készült. Több, mint 6 éve. Ezt azóta a komplett neurológiai szakma széltében-hosszában szétszedte módszertani szempontból, rengeteg tétele meg lett cáfolva, több állítása a szerzők által is visszavonásra került. De tegyük fel, hogy a csúsztatásoktól és hiába epidemológiai következtetésekkel teli közlemény igaz, és a valóságot írja le. Eszerint a szaunázás néhány mérhető százalékkal csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór esélyét középkorú finn férfiaknál (kimutatható, hogy nőknél például ez az összefüggés meg sem állapítható). Ez neked elég ahhoz, hogy ne eddz, ne legyél izmos, ne legyél erős, ne legyél sportos, ne legyen jó az állóképességed, ne tudj focizni, ne tudj úszni, ne tudj boxolni, csak szaunázz? Ráadásul hogy jön mindez a Testépítés kategóriába?
6/14 anonim válasza:
Autó helyett jó a szék?
Kb ennyi értelme van a kérdésednek.
7/14 anonim válasza:
Persze, hogy jó szaunával fogsz igazán izmot építeni bástya.
Tej meg sajt megyen?
8/14 veterán vas válasza:
Kérdező!
Úgy érted, hogy ha pl. fekvenyomásban 120 kilót bírsz, akkor egy alapos szaunázás után, már menni fog a 150 kiló is? 🤣
9/14 anonim válasza:
#8 szerintem inkább úgy érti, hogy ugyanúgy fog-e fejlődni, ha 120 kilóval fekvenyomás helyett inkább elmegy szaunázni egy jót.
10/14 anonim válasza:
Milyen káros hatása van a szaunának és mi a baj a Házipatika cikkekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!