Milyen könnyű (reggeli) tornát javasoltok amivel átmozgathatom magam?
Próbálok megadni minden fontos információt amit tudni kell rólam.
26 éves lány vagyok. Sosem voltam sportos tipus, utáltam a tesiórákat. Középsuliban kb 64-66 kg voltam, majd ez az évek során felkúszott 80 kg-ra. Kb 3 éve tartom a 80 kg-t.
Irodában dolgozom, szóval egész nap ülök, viszont van kutyám akivel napi 3-szor (hétvégente 4-szer) sétálok 30-30 perceket. Szóval azért nem teljesen mozgásnélküli az életmódot mert (szerint) viszonylag sokat sétálok. De erőnlétem az a nullával egyenértékű, pedig a kutyám 45 kiló, és őt azért meg kell tartani.
Néha olyan évente 2-szer van egy kattanásom és elkezdek mozogni. Ez ilyen otthon végezhető Béres Alexandra és társai tornát jelenti. Tart általában 1-2 hónapig. Egyszerűen 9 óra munka, plusz kutyasétáltatás után már nincs kedvem esténként sportolni. Örülök hogy bedőlök az ágyba.
Viszont mostmár eljutottam arra a szintre, hogy fáj a hátam reggelente. Nem nagyon, de érezhető. Illetve * ez most kicsit gusztustalan lesz * amikor nagy wc-zés után ki akarom törölni, alig bírok hátra nyúlni mert nem hajlik a hátam. Nem is tudom mi lenne ha nem 80, hanem 120 kg lennék. Szóval már kicsit megijedtem. Semmi hajlékonyságom, erőnlétem nincs.
Kérlek ha tudtok, adjatok tanácsot mivel erősíthetnék kicsit. Próbáljam ki a jógát? Vagy szimplán elég lenne reggelente 3-4 perc nyújtás, karkörzés, törzskörzés és társai? Az esti tornákat megpróbálom újrakezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!