Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a jó a maratonfutásban?

Mi a jó a maratonfutásban?

Figyelt kérdés

Mármint egy csomó sport változatos, egészséges, izgalmas.

A rengeteg futás egyoldalú, unalmas és egészségtelen is alapvetően.

Miért olyan nagy szám a maraton?

2023. febr. 14. 22:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Elég ritka, hogy valahol 5 km-en belül ne lenne egy park, szántóföld, legelő, erdő vagy épp vízpart, ezért írtam, hogy ha nem is laksz feltétlenül olyan helyen, épp maratoni felkészülésnél lehet messzebbre is futni. Megjegyzem, én városban is szoktam futni, és sok új, érdekes helyet fedezek fel.

A heti több óra edzés nem egészségtelen.

Maratont versenytempóban meg évente épp emiatt évente max. 2-szer fut a legtöbb futó, de jellemzőbb az egy vagy kevesebb. Én például utoljára 2021 őszén futottam, azelőtt 2020 őszén, 2022-ben nem futottam, de javítottam kétszer a félmaraton egyéni csúcsomon, és most tavasszal fogok újabb maratont futni, hogy a 2021-esen javítsak.

2023. febr. 15. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
De senki nem mondta, hogy ha unod a futást, fussál. Olyan sportot űzz, ami nem untat.
2023. febr. 15. 15:06
 13/19 A kérdező kommentje:

Miért erőltetik annyira? Félmaratont akarok futni, kb reális idővel, de olyan jó idő nekem már nem reális, és amúgy ennyi.

Nem akarok heti 5-6 órát futni, plusz bemelegítés, hengerezés és nyújtás azért, hogy sorban fussam az ugyanolyan idejű félmaratonokat.

Az emberek egy része meg erőlteti a maratont.

Nem értem, mire jó.

Túl van hypeolva.

Amúgy a többség utána pihen annyit, hogy regenerálódjon a szívinfarktushoz hasonló állapotban levő szíve és az elgyötört veséi?

2023. febr. 15. 16:00
 14/19 Flagstaff ***** válasza:
100%
Hát nézd, ha nem akarsz maratont futni, akkor ne fuss maratont. A futás egy teljesen szabad sport. Más meg, aki akar, had fusson. Mit zavar az téged???
2023. febr. 16. 19:19
 15/19 A kérdező kommentje:

De mi a jó benne?

Miért egyértelmű sokaknak, hogy félmaraton után maraton?

Miért akarnak rábeszélni engem is??

2023. febr. 16. 20:34
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

Mert logikus, hogy az ember egyre többet akar elérni, jobb akar lenni, a maraton pedig a legklasszikusabb, legnemesebb, legnagyobb hagyománnyal rendelkező futószám. És ha valaki le tud futni 21 km-t, az nyilván szeret futni, szívesen csinálja, valószínűleg elérhető cél neki a maraton is.

De ha nem akarod, nem kell.

2023. febr. 16. 20:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Szeret futni, de mondjuk heti 3 óra futás untig elegendő számára, vagy egy ideig szereti csak, aztán másra fókuszál.
2023. febr. 16. 21:05
 18/19 NTBS ***** válasza:
Az erőpróba.
2023. ápr. 28. 15:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem voltam az a fanatikus futó, aki ki nem hagyna egy napot sem, de érdekeltek a határaim, mire lehetek képes. Egyszer megkérdezte ezt egy orvos tőlem, mi a jó abban, hogy ennyit futok, mit élvezek benne !?

-Azt amikor végre megállhatok!

Talán viccesen hangzik, pedig komoly, ha teljesít az ember egy adott kihívást, vagy éppen nem teljesít, akkor van élmény, siker, vagy kudarc élmény! Mindkettőből lehet építkezni, tanulni, tapasztalatokat szerezni.

Az első nyílt magyarországi marathonon, (Ibusz maraton) ahol már nyugati futók is versenyezhettek, profik, amatőrök 1984-ben ott voltam 16 évesen örök élmény marad, a visszaszámlálás, rajt, üdvrivalgás a bíztatás, amit kaptam közben és a táv sikeres teljesítése.

Soha nem unatkoztam, edzések során sem, gyönyörködtem a tájban, elgondolkoztam dolgokon, vagy ha többen voltunk, társaságban elhülyéskedtünk közben.

Abban egyetértünk, hogy vannak egészségre káros hatásai is.

De senkinek nem kötelező ezt csinálni, akinek van hozzá kedve az tegye, akinek nincs, az ne tegye 😊.

2023. szept. 16. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!