Most akkor mi a helyzet a kreatinnal? Ha abbahagyom tényleg összeeshetnek az izmaim?
Valahol nem reg azt olvastam, hogy ha kreatint szedsz majd abbahagyod, akkor osszeeshetnek az izmaid meg, hogy ilyen-olyan mellekhatasai vannak. Korubelul 1 eve jarok konditerembe, de eddig csak protein port használtam es most, hogy be akarok szerezni megint, elkezdtem gondolkodni, hogy rendeljek-e kreatint is. Akarhol probalok utananezni csak arajanlatokat dob fel, gyakorikerdeseken pedig csak egymasnak szologatnak be az emberek. A kerdesem szoval hogy tenyleg osszeeshetnek az izmok, ha leallsz a szedesevel? Es, hogy megeri-e kreatinra beruhazni?
(bocsi az ekezet nelkuli irasert)
Az izmaiddal nem tudom mi lesz, de egyik ismerősöm vesedialízisre jár, mert kreatint szedett.
Szétmentek a veséi.
Belgyógyász kérdezte is tőle mit szedett, mondta neki hogy kreatint, napi 10-15g.
Megveregette a vállát a doki, és mondta neki hogy sikerült egy életre megmérgeznie a veséit.
Na így szedjen mindenki ilyen vackokat.
Elmondom a kreatin hatását.
Megkönnyíti az izmok anyagcseréjét. Vagyis egy periódikus izom munkánál rövidebb idő alatt felfrissül az izom és robbanékonyabban tudja leadni az erejét.
A kreatin vizet köt meg az izmoknál és a vizes környezetben jobb az anyagcsere. Azt a megkötött vizet mondják túlsúlynak, látványos többlet"izom"-nak, pedig az csak a megkötött víz térfogat növelő hatása.
Amikor abbahagyod a szedését, pár hét alatt a kreatin kiürül a szervezetből és a megkötött víz is kimegy, az izom kicsit lejjebb megy.
A kreatinnak annyi a maradandó haszna, ha kihasználid a kisebb fáradás mellett kihasználható könnyebben teljesíthető edzés többletet, akkor az azzal felépített izom többlet úgy is megmarad, miután a kreatin által lekötött víz lassan távozik.
Még lehet növelni ezt a hatást HMB segítségével. Az nem raktározódik hetekig úgy a szervezetben mint a kreatin. Néhány óra után távozik. Viszont még később fáradsz el.
Az ezekkel megszerzett könnyebb edzés lehetőságével lehet több könnyebb munkával maradandó izmot építeni.
Az étrend kiegészítők csak könnyebbé teszik a mnkádat.
"Na így szedjen mindenki ilyen vackokat."
3x-os napi adag és valószínűleg ehhez közel sem ivott elég mennyiségű vizet.
Nem a folyó a hülye, ha a hal nem tud úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!