Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Otthon is tudok popsira edzeni?

Otthon is tudok popsira edzeni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy ha nem járok edzőterembe, otthon is tudom e formásítani a fenekem? Tegyük fel, hogy következetesen étkezem és végzem a heti gyakorlatokat otthon. Nincs semmilyen eszközöm otthon, de arra gondoltam lábsúlyt beszereznék, illetve karton vízzel vagy nehéz könyvekkel megpakolt táskát használnék, esetleg vennék egy kettlebellt idővel. Sajnos egyetemista vagyok, magamat tartom el és nem annyira fér bele a kondi bérlet, sem anyagilag, sem eljárni. Mennyi esélye van hogy formásodjak? Szép kerek legyen a fenekem? Érdemes belevágnom? Lassabb lesz a fejlődés mint a teremben? Tényleg nagyon lapos vagyok, néhány kiló felesleg van rajtam (tényleg nem sok :’D). Bármilyen tanácsot szívesen fogadok ezzel kapcsolatban. Köszi! 21/L

2023. febr. 2. 15:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Tudsz. Guggolás, kitörés. Szívesen.:)
2023. febr. 2. 15:30
 2/13 anonim ***** válasza:
46%

Otthoni körülmények között akkor tudsz hatékonya popsikára edzeni, ha van a konzisztens progresszióhoz elegendő súlyod, ugyanis progresszió nélkül nincs fejlődés, pláne hosszútávon. Neked ehhez nincsen súlyod, semmilyen felszerelésed. Nem, bokasúly, karton víz, könyvek, meg egy darab fix kettlebell nem alkalmas progresszió fenntartására, ugyanis ezekkel ez detektálhatatlan. Mondanám, hogy maradj a jól programozott saját testsúlyos edzésnél, de még az alsótestüket még a tornászok és a street workoutosok is csak konditeremben edzik szabad súlyokkal, ugyanis farizmot és lábat csak ellenállással lehet hatékonyan fejleszteni, saját testsúlyos maszatolással nem.

Annak meg amúgy élből nincs értelme, hogy te csak popsira edzenél, ugyanis ez konkrétan káros. Nem úgy működik az edzés, hogy te kiemelsz egyetlen testrészt, mert az a kedvenced az instagram posztok alapján, és azt célzottan kiemelve edzed, a többi izomcsoportod meg csak úgy van. Ez kontraproduktív és értelmetlen.

2023. febr. 2. 15:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Még inkább lealacsonyítóan lehet? Nem lufifeneket szeretnék, hanem egy kicsi formát…
2023. febr. 2. 15:43
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Ha te azt hiszed, hogy súlyzós edzéssel lufifeneket lehet csinálni, otthoni karton vízzel meg formásat, akkor tényleg nem vagy képben. Csináld, aztán meg fogod látni, hogy három hónap alatt el fogsz érni valamilyen változást, utána meg semmit, és te magad akarsz majd konditerembe menni, hogy a befektetett időd és energiád megtérüljön, ne a kukába menjen.
2023. febr. 2. 15:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, azért tettem fel a kérdést. Erre lekezelő kommenteket kapok. Noice. Normálisan is el lehet mondani nem kell hülyének nézni az embert mert ehhez pont nem ért.
2023. febr. 2. 16:16
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
Otthoni körülmények között nehéz látványos eredményt elérni. [link] itt van pár tipp pl., de ez a csaj is igazából súlyzós edzéssel érte el az alakját.
2023. febr. 2. 16:20
 7/13 anonim válasza:
37%

Szerintem mindenképp érdemes. Az edzés sohasem felesleges.

A guggolást (szabályosan) lehet otthon is, fekvőtámasz, felülés esetleg. Fontos, hogy rendszeres legyen, és hogy fokozatosan terheld magad. Fel is írhatod magadnak, milyen gyakorlatokat végeztél, így látod a fejlődést.

Már sok helyen vannak szabadtéri edzőparkok, azokat is lehet használni, ha lesz rá időd, azért nem kell fizetni.

Mindig csak elkezdeni nehéz, utána már könnyebb lesz :)

2023. febr. 2. 16:47
 8/13 anonim ***** válasza:
41%
Igen, én pl. minden reggel formálom a popsimat mellékhelyiségben.
2023. febr. 2. 17:36
 9/13 anonim ***** válasza:
39%
Rengeteg teremben van diákbérlet elég jó áron, eggyel kevesebb bulikázásból kijön az ára.
2023. febr. 2. 20:23
 10/13 NTBS ***** válasza:
40%
Igen tudsz.
2023. febr. 3. 11:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!