El szeretném érni a 20 perc folyamatos futást, mi ennek a legjobb módja?
Figyelt kérdés
Neki szeretnék állni futni, hogy fejlesszem az állóképességem.
Sose szerettem futni de most eldöntöttem, hogy nekiállok.
A max amit tudtam futni kb 7 éve az 20 perc volt, ha ezt elérem már örülni fogok.
(Ugyanannyi kiló vagyok most is, plusz ugyanúgy erősítek mint akkor)
Gondolom az intervall edzés lenne egyenlőre csak lehetséges hiszen nem gondolom hogy tudnék egy percnél többet futni.
Valaki tudna segíteni?
2023. jan. 3. 19:07
1/3 anonim válasza:
Lehet hülyén fog hangzani, de csak indulj el és fuss. Szép lassan, kocogva, ameddig bírod. Ha kifáradtál, sétálj/pihenj pár percet, aztán folytatsd a kocogást. Minden egyes edzés után javulni fog az állóképességed és többet fogsz bírni, egy idő után eljutsz a 20 percig.
2/3 anonim válasza:
A rendszeresség és a fokozatosság. Én amikor 2 éve kezdtem, 5 perc ment csak közepes tempóban egyhuzamban. Aztán ahogy mentem heti 3-4 alkalommal, úgy lett szépen lassan az 5 percből 10, a 10-ből 15, a 15-ből 20 és így tovább. Most már 40-45 percet simán lefutok megállás nélkül, és nagyon élvezem.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat:)
2023. jan. 7. 10:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!