Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van narancsbőröm? Hogy...

Miért van narancsbőröm? Hogy lehet eltüntetni gyorsan?

Figyelt kérdés
4 éve sportolok, edzőterembe járok, futok, biciklizek. Elég száraz a formám, kockahasam van, a táplálkozásomra is nagyon figyelek, 2 éve vegán vagyok. Narancsbőröm van és nem értem miért, hiszen minden nap 1-1,5 órát edzek. Tudtok esetleg tippeket adni, higyan lehet gyorsan eltüntetni?

2022. dec. 26. 10:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
#5 Nem tudom mikor alakult ki, de 3 éve edzek nagyon keményen, ezért nem értem mit ronthatok el, illetve a kalóriára is figyelek. A testem egyébként ruhában nagyon jól néz ki, izmos sportos vagyok, de a narancsbőr ettől függetlenül látszik.
2022. dec. 26. 15:45
 12/27 A kérdező kommentje:
#9 ha nem tudsz segíteni (márpedig nem tudsz, mert látszik hogy nem értesz ehhez a témához) akkor ne kommentelgess köszi
2022. dec. 26. 15:46
 13/27 anonim ***** válasza:
50%
Pajzsmirigyet vizsgáltattál? Nekem soha nem volt narancsbőröm pedig 45 éves vagyok. Aztán pajzsmirigybeteg lettem és mindenem ragyás lett 1 év alatt.
2022. dec. 26. 22:14
 14/27 A kérdező kommentje:
#13 Eszembe se jutott ez, de köszi a tippet! Én amúgy 17 éves vagyok
2022. dec. 26. 22:28
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Hu olyan fiatalon :O nem adtal le sok felesleget?
2022. dec. 26. 23:06
 16/27 A kérdező kommentje:
#15 nem, sose voltam túlsúlyos
2022. dec. 26. 23:08
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

#5 vagyok.

Van olyan képzettségem, amivel lehet narancsbőr elleni masszázst csinálni. Ennek a masszázsnak akkor van értelme, ha egyébként táplálkozásban, mozgásban, életmódban mindent megtesz valaki. Általában egy kúrával egy fokozatot lehet visszavenni, és az eredmény nem lesz feltétlenül tartós. Nem olcsó, mert egy komplett kúra, nem fájdalom nélkül való, mert manuálisan kell zsírsejteket összetörni, és mivel kúra, nem is túl gyors. Azt tanították, hogy legkésőbb februárban kell elkezdeni, hogy a bikiniszezonra elmúljanak azok a véraláfutások, amiknek a keletkezése szimpla üzemi baleset, nem műhiba.

Ebből láthatod, hogy anyagi érdekem volna ilyen kezelésekre rábeszélni téged.

Mégis azt mondom, hogy a narancsbőr nem esztétikai probléma, nem eü. probléma, hanem marketing, és a kapitalizmus működéséből következik. A szépségipar abból él, hogy a hozzád hasonló lányokat, akik amúgy is hajlamosak hibásnak látni a testüket, belehajszolja a tökéletesség iránti elérhetetlen vágyakozásba. Nyilván tudod, hogy a férfiakat egyáltalán nem érdekli.

Iszonyú energiát, munkát, stresszt, pénzt fektethetsz a narancsbőr elleni küzdelembe, és a rossz hír, hogy folyamatosan újra és újra. Ez arra lesz jó, hogy folyamatosan önértékelési problémákkal küzdjél, és ne a valódi problémáidra koncentrálj. Egyáltalán nem kell a testednek hibátlannak és tökéletesnek lenni, senkié nem az.

Úgyhogy anyagi érdekeimmel szembemenve azt mondom, hogy a probléma legjobb megoldása, ha elengeded, és azért sportolsz, hogy egészséges legyél és jól érezd magad, nem azért, hogy ennek ellenére rosszul. Tedd el valahova ezt a választ, amit írtam neked, és ha most nem értesz egyet vele, néha-néha vedd elő, és olvasd el, és az idő múlásával a helyére kerül. Emberek vagyunk, testben és jellemben sem tökéletesek, ez van. Érezd jól magad a bőrödben!

2022. dec. 27. 08:41
 18/27 anonim ***** válasza:
56%
Még az előző vagyok. A pajzsmirigy vizsgálata egy vérvétellel kezdődik, ahol mérik a TSH hormonok értékét. Erre a laborvizsgálatra (vér és vizelet) amúgy is évente egyszer mindenkinek szüksége volna, hogy tisztában legyen a teste állapotával, és időben észlelje a kezdődő problémákat. Tehát ez egy jó tanács a narancsbőrtől függetlenül, kérjél minden évben egy laborbeutalót a háziorvosodtól!
2022. dec. 27. 08:47
 19/27 A kérdező kommentje:

Kedves #5

Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen!

2022. dec. 27. 10:34
 20/27 anonim ***** válasza:
Szívesen! Remélem, tényleg használ. :-)
2022. dec. 27. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!