Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ébredés utáni edzés?

Ébredés utáni edzés?

Figyelt kérdés

Régebben rendszeresen jártam edzőterembe korán reggel, ekkor ébredés és edzés között kb egy óra telt el. Szeretnék most otthoni edzést bevezetni, van hozzá egy jó okostelefon appom, helyem, szeretem is csinálni, minden frankó. Működik minden, de csak korán reggel, egyből ébredés után lenne időm.

Ha foglalkozom bemelegítéssel előtte, ízületekre, izmokra lehet káros hatással, hogy ébredés után 10-15 perccel már edzenék? Fogyás lenne a cél, legalább 35 kilót le kéne adnom :/

Bármi tanács ezügyben?

2022. dec. 17. 17:22
 1/3 A kérdező kommentje:
Természetesen nem túlzott súlyos gyakorlatok lennének, inkább amolyan könnyebb funkcionális edzés jellegűek, saját testsúllyal,fitify appal
2022. dec. 17. 17:22
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
45%
Nem tartom jó ötletnek. Ébredés után intézd el a nagydolgodat, aztán fehérjében gazdag reggeli, mielőtt leesik a vércukrod. Amúgy a reggeli-délelőtti edzés üdvös, soikkal jobban belesimul a cirkadián ritmusba, mint a délutáni, urambocsá' esti edzés. Ilyenkor már nem kellene az egekbe emelni a kortizolszintet, azt sokkal jobb délelőtt tenni.
2022. dec. 18. 17:54
 3/3 A kérdező kommentje:

A reggelit általában szeretem kihagyni, főleg edzés napon mert sokkal sokkal jobban megy az edzés is és utána a napom is sokkal energikusabb.

A kérdés inkább arra vonatkozna, hogy az ízületeknek mennyi bemelegedés kell ágyból kikelés után. Sajnos sokáig nem tudom elhúzni, mert bemelegítés + edzés + nyújtás + zuhany és legkésőbb fél hétre mindennel végezni is kell és hát jó lenne aludni is :)

2022. dec. 19. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!