Miért van az hogy kimerül a térdem alatt lévő izom futás közben?
kb 16 éves koromig nagyon sokat tudtam futni, hosszasan. Valamikor ekkortól történt az, hogy akármikor futni megyek, bizonyos izmok, melyek a térd alatt találhatóak és a bokától felfele húzódnak (asszem tibialis anterior talán? képzeld el, hogy tartod magad a karjaiddal egy csövön a levegőben, valaki ráhelyez a lábujjaidra súlyokat, és fel kell emelned a talpadat,úgy, mintha a sarkadon járnál olyan pozicióba).
Na ez az izom néhány perc alatt elfárad, de úgy hogy kimerül, nagyon feszes lesz, és képtelen vagyok futni, hiába érzem hogy egyébként van bennem energia. És tudom lesz aki azt írja hogy azért mert nem szoktam futni, és ez bár igaz, aktív vagyok, amikor 10 kilométereket sétáltam, lépcsőztem, stb sosem volt ilyen problémám, de néhány perc után úgy ki van merülve az izom hogy képtelen vagyok normálisan futni.
Volt valakinek ilyesmi, mitől lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!