Mennyire mozgat át egy mini stepper?
Ilyenre gondolok:
Tudom nem lesz tőle izmos lábam,
nem is az a cél. Hétvégente szoktam aktívabban mozogni a szabadban, de irodában sokat ülök hétköznap, oda szeretnék venni egyet és ha tudok minden órában picit taposni rajta hogy picit átmozgasson. Célnak mennyire felel meg?
Én 2020 tavaszán kezdtem rendszeresebben sportolni, pár hónapon belül lett egy pont ugyanilyenem.
Az elején jobban elfárasztott, feljebb vitte a pulzust. Jól esett és biztosan számított. Olyan 140-145-ig ment a pulzusom és mivel előtte 1 évig alig sportoltam és előtte is keveset, ezért ez pont elég is volt.
Javult ebben az időszakban az állóképességem is, túrákon észrevettem.
Utána futópadon emelkedőn gyaloglás jött számomra, majd szabadban futás.
Így ma már jó, ha 125 fölé megy a stepperen a pulzusom, ahhoz is kényelmetlenül gyorsan kell használni, ma már nem érzem, hogy javítaná az állóképességemet és az izomerőmet.
Amire szerintem jó, hogy lustaság, sérülések, betegségek, terhesség miatti hosszabb kihagyás után ez legyen az első lépés a kardióhoz való visszavezetés során.
6-8 hét alatt nem tud annyit javulni az állóképesség, hogy kijelenthető legyen, hogy semmit se ér. Vagy nem tudom, mire gondolsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!