Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Crossfit-ot miért fikázzák...

A Crossfit-ot miért fikázzák sokan?

Figyelt kérdés

Sokan mondják hogy fogyáshoz és izmosodáshoz nem ér semmit a crossfit.

Mondjuk sok videóban azt látom hogy a crossfit versenyeken húzodszkodáskor csak lóbálják a testüket a rúdon, a hátizmukat egyáltalán nem is dolgoztatják eközben.

2022. nov. 27. 22:16
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Azért a crossfit versenyzők elég izmosak. Nem testépítés, tehát nyilván más az izomzat
2022. nov. 27. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Fogyáshoz a kalóriadeficit ér bármit is, szóval az első mondatodat nem is értem. A fogyás alapból hogy jön magához a crossfithez vagy akár a gyúráshoz?

A crossfit egy alapvetően jó sportág, jó koncepció. A komolyan vett crossfittel nagyon is korrekt fizikumot és állóképességet lehet összehozni. Nyilván izomépítés szempontjából a sportág nem annyira optimális, mint egy testépítés (bár a legtöbb naturál hobbigyúrós még úgy se néz ki, mint egy crossfitter), ahogy állóképesség fejlesztés szempontjából sem annyira optimális, mint egy futás (bár még mindig jobb, mint amikor Ilosvainé Magdolna ki találja, hogy holnaptól eljár kemény két kilométert kocogni), de ez más téma. Az eredeti crossfit egy remek "funkcionális" erősport. A gond azzal van, hogy ma már minden településen van legalább három Kovács Pista, aki a helyi általános iskola tesitermében crossfit címszó alatt oktatja negyven pluszos túlsúlyos anyukáknak és harminc alatti kocka fiúcskáknak a medicinlabda falnak csapkodását, meg a rózsaszín kettlebellel való dobozra ugrálást havi 35 ezerért. Az ilyen helyeken persze, hogy nem lehet se izmot, se állóképességet fejleszteni.

2022. nov. 27. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:

A kettő teljesen más. Ami a testépítés mellett szól az az, hogy ugyanannyi idő alatt megfelelő táplálkozzál és edzéssel jelentősen több izmot és erőt lehet felépíteni mint crossfittel.

Régebben én is crossfitteztem, ami a mai napig megalapozta az állóképességem, ebből a szempontból nagyon hasznos. Arról nem is beszélve, hogy a crossfittes emberek is milliószor jobban néznek ki az átlagnál.

Nyilván vannak benne elég érdekes gyakorlatok, azt a rángatózást én mindig is viccesnek találtam, habár biztos megvan a haszna :D

2022. nov. 27. 22:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Mert hulyek hozza
2022. nov. 28. 01:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor "a testüket lóbálják" húzódzkodásnál, akkor nagyon sok húzódzkodást csinálnak meg adott idő alatt. Hagyományos módon is szoktak húzódzkodni, a két gyakorlat nem ugyanaz.
2022. nov. 28. 06:10
 6/6 anonim ***** válasza:
1 mer koxosok ők is
2022. nov. 28. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!