Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik küzdősport hatékony...

Melyik küzdősport hatékony önvédelemre?

Figyelt kérdés
2022. nov. 9. 05:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt valahogy leéltem 43évet eddig anélkül, hogy valaha is meg kellett volna utcán védenem magam pedig nyóckerben is éltem 20évet…

Én judozom gyerekkorom óta, ha valaki poénból üt vagy hadonászik felém, ösztönszerűen tudom megfogni a csuklóját és jól megcsavargatni a kis kezecskéjét…

De ehhez az kell, hogy az életed része legyen a sportod…

Most teljesen mindegy, mit találsz ki, hogy szerinted mi a legjobb önvédelemre, mert attól, hogy elmész edzésekre de nem érzel elhivatottságot a sportod iránt, csak simán azt tartod menőnek, ettől még soha nem leszel jó benne. Ez soha senkinek nem volt elég semmilyen eredményhez semmilyen sportban.

Ha választasz egy küzdősportot, azt azért válaszd, mert tetszik, érdekel, szeretnéd űzni, legyen az capoeira, box, wingtsun, vagy akár judo… ne pedig azért, mert arra mondja a legtöbb szájhős, hogy az aztán jó önvédelemre…

Az edzőmet aki közel 40évet tett addigra bele a sportba, ezzel kel, ezzel él, ezzel fekszik, kolompár szipusék simán megkéselték egy villamoson éjszaka…esélye sem volt, mégcsak nem is látta a kést… túlélte, de basszus… mondom 40év küzdősporttal esélye nem volt, és nem azért mert a judo sz@rabb mint bármelyik másik sport önvédelemre, hanem mert a valóság nem = cobra kai-val… nem gyönyörűen megkoerografált harci jelenetek játszódnak le az utcán, nekedmennek aztán lesz ami lesz, egy kurt@ pillanat alatt lejátszódik az egész.

2022. nov. 9. 11:53
 12/16 NTBS ***** válasza:
100%
Ökölvívás, Judo.
2022. nov. 9. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
En boxoltam meg mmaztam eleg sok evig. Az elegge hatekony.. meg nem maradtam alul civil ellen
2022. nov. 9. 22:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
És most őszintén, hétköznapjaidban civilekkel boxolsz?
2022. nov. 10. 06:47
 15/16 anonim ***** válasza:
36%
Az utobbi evekben mar nemigazan volt balhe csak 1-2. Elotte joval surubben.. Foleg ejszakai szorakozohelyen, ejszakai jaraton illetve ilyen Blaha-Keleti-Nyugati szentharomsag kornyeke 😃 Sokszor biztos elkerulheto lett vna, de ha belemkotnek, beszolnak a baratnomnek vagy ilyesmi akkor en tutinemhagyom 😃 meg akkor se ha folenybe vannak es tudom h en jarok szarul.
2022. nov. 10. 08:46
 16/16 Juliusz48 ***** válasza:
Ez csak nézőpont kérdése. Mindegyiknek van előnye hátránya. De mivel az ember ellenfél nélkül is megbotolhat és eleshet , a cselgáncs eséstechnikája jól jöhet, hogy ne törd össze magad, saját hibából.
2022. nov. 13. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!