Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy jól kidolgozott étrend...

Egy jól kidolgozott étrend mellé milyen mozgást érdemes csinálni fogyás céljából?

Figyelt kérdés
2022. nov. 6. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Fogyás céljából tök mindegy, ugyanis csak akkor fogsz fogyni, ha az étrended által kalóriadeficitben vagy. Ha nem vagy, akkor mozoghatsz bármit, nem fogsz fogyni. Ha viszont kalóriadeficitben vagy, akkor bármilyen mozgásformát végezhetsz, hiszen minden mozgás éget kalóriát. Végezd azt a mozgásformát/sportágat, amelyikben öröm leled, és amelyikre van lehetőséged.
2022. nov. 6. 11:07
 2/13 A kérdező kommentje:
Speciális étrendem van, személyre szabott, szóval elvileg még úgy is fogyok ha nem mozgok, csak azért valamit szeretnék csinálni a sétán/futáson kívül
2022. nov. 6. 11:24
 3/13 anonim ***** válasza:

"Speciális étrendem van, személyre szabott, szóval elvileg még úgy is fogyok ha nem mozgok"

Ebben semmi speciális nincs. Így működik a biológia. Bárki tud mozgás nélkól fogyni, aki az étrendje alapján kevesebb kalóriadeficitben van. Pont ezért írtam, hogy egy kalóriadeficiten alapuló étrend mellett fogyás szempontjából teljesen mindegy, hogy mit mozogsz, fogyni fogsz.

2022. nov. 6. 11:29
 4/13 A kérdező kommentje:
na de azért nem mindegy mit eszik az ember a deficiten belül...
2022. nov. 6. 11:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Fogyás szempontjából mindegy, egészség szempontjából azonban természetesen nem mindegy.
2022. nov. 6. 11:43
 6/13 A kérdező kommentje:

hát én próbáltam már deficitet tartani egészségtelen kajákkal, nem fogytam semmit.

most rendes bio kajákkal csinálom, fehérjedúsan táplálkozok, sok zöldség stb. majd megnézem mi lesz.

2022. nov. 6. 11:49
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

"én próbáltam már deficitet tartani egészségtelen kajákkal, nem fogytam semmit."

Akkor nem voltál tartós deficitben. Ha az egyén tartós deficitben vagy, akkor ehet szalonnát csokival, fogyni fog. Dietetikailag az "egészséges étel" fogalma nem jelent semmit, csak a Nők Lapján. A szervezeted nem látja, hogy te bio feliratú zacskóból veszed-e ki a kajádat, vagy sem. A szervezeted csak makrotápanyagokat és mikrotápanyagokat lát, azok alkotóelemeit látja, továbbá energiát lát. Hogy az miből kerül bejuttatásra, azt nem látja.

Ettől függetlenül az mindenképpen pozitív, hogy törekszel a helyes táplálkozásra. Hajrá!

2022. nov. 6. 11:56
 8/13 A kérdező kommentje:
hát ez azért nem teljesen így van, mert a szervezet normál működése egészségesebb kajákkal, rendszerezett alvással és étkezéssel áll helyre, ezáltal biztos gyorsabb a súlyvesztés is. ha 1800 kcal-t megeszik az ember szemétből akkor lerakódhat a víz meg egyéb problémák is lehetnek (nekem rendszeresen ez volt.)
2022. nov. 6. 12:05
 9/13 A kérdező kommentje:
a szervezet nem tudja, hogy mire van bio ráírva meg ilyenek, de nem is az a lényege, hanem hogy olyan tápanyagokból van összeválogatva, amik a szervezetnek jót tesznek, nem rakodnak le feleslegesen, tudja hasznosítani a szervezet.
2022. nov. 6. 12:05
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

"a szervezet normál működése egészségesebb kajákkal, rendszerezett alvással és étkezéssel áll helyre"

Definiáld kérlek azt, hogy mit jelent számodra az egészséges kaja, és hogy mit jelent a szervezet helyre állítása. Lediplomáztam, évek óta dietetikával foglalkozok, de ezzek a femina.hu-s megközelítésekkel továbbra se tudok mit kezdeni. Ennél jóval összetettebb kérdéskör a humánbiológia, sajnálom.

"olyan tápanyagokból van összeválogatva, amik a szervezetnek jót tesznek"

Van egy lista valahol arról, hogy pontosan milyen tápanyagok tesznek jót minden embernek, és abból létrehoznak élelmiszereket? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

"nem rakodnak le feleslegesen"

Ez a lerakódás pontosan mit jelent? A pizza és a hamburger lerakódik, de a natúr csirkemell és a lazac nem? Valaki ezt eldöntötte valahol, hogy léteznek egészséges ételek és nem egészséges ételek? Pár év, és te is árnyaltabban fogod látni a táplálkozástudományt, ha eleget foglalkozol vele, és tanulmányokból, hiteles forrásokból tájékozódsz majd.

2022. nov. 6. 12:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!