Hogyan vegyem rá magamat arra, hogy aktívan lejárjak edzeni?
sehogy.
téged ez nem érdekel, nem vonz.. nem kötelező mindenkinek kondizni.
keress egy olyan sportot, amit szívesen végzel
Motiváción jobb esetben annak a sportolónak kell, akik már 10 éve edz. Akinek már ahhoz is motiváció kell, hogy elkezdjen edzeni, annak kár a gőzért. Az ilyen embereknek a testépítés sosem lesz konzisztens, mindig csak X hétig/hónapig tart, hol jár, hol nem, hol kihagyja az edzést, hol nem, hol figyel az étkezésre, hol nem. Sajnos a testépítés tipikusan az a sportág, amibe ha konzisztens módon nem teszed bele magad mind edzés, mind táplálkozás, mind regeneráció terén hosszú éveken keresztül minden egyes nap, akkor nem lesz semmi eredménye a munkádnak, ezáltal értelme sem. Ez tipikusan az a sportág, amit ha ma elkezdesz, és ennek mentén átalakítod az életmódodat, akkor sok év múlva majd izmos leszel és erős, ha azonban nincs meg a konzisztencia, akkor kár a kondibérletért, mert sok év múlva sem leszel sehol.
Ez nem sértés. Nem baj, ha te ilyen ember vagy. Nem is kell mindenkinek gyúrni. Tudom, hogy most ez a divat (régebben a futás volt, meg a küzdősport), hiszen az instagram azt sulykolja belénk, hogy ha nem vagy egy kockahasú kondis, akkor szar vagy, de ez egy baromság. Ha a súlyzós edzésnek már az elkezdéséhez is önerőszakolás kell, akkor nem ezt a te utad. Találd meg azt a sportágat, ami vonz, amiben örömöd leled, ahol minden tréning egyben motivációs faktor is. Találd meg azt a sportágat, amit hosszú éveken (akár egész életeden) keresztül szívesen csinálsz. Lehet ez bármi: foci, biciklizés, úszás, birkózás, diszkoszvetés, síelés, tényleg bármi.
Vicces, hogy egy szóval sem írta, hogy gyúrni akar, de az első két válasz kifejezetten erre reagált. :D
Ettől még lehet, hogy gyúrni akar, csak éppen nem írtam.
Nekem téli alapozás elkezdése szokott nehezen menni, hiszen nyár végéig, ősz elejéig versenyzek és jól jön a pihenés. Raádásul az időjárás is egyszer zordabb. Ezért megírok egy többhetes edzéstervet azt követem.
Ha úgy érzem, hogy kell még 2 hét pihenés, akkor eltolom akár decemberig is. De a belőtt időpontban elkezdem az edzést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!