Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni, hogy...

Tudnátok segíteni, hogy vegyek erőt magamon az edzéshez?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Elsősorban az olyan embereket szeretném megszólittani, akik már jártak hasonlóan, és sikerült megtörniük a jeget ezzel kapcsolatosan.

Jelenleg 18éves vagyok, nagyjábol másfél évvel ezelőtt kezdtem el életmódot váltani, és 140Kg-rol lefogytam 92-94-re. A közérzetem semmit nem javult, de ez nem is lényeg.Ugy erzem eljott annak az ideje, hogy fogyás után, valamit formásítsak is az alakomon, mivel 8évet versenyszerűen sportoltam, illetve talán a genetikámnak köszönhetően, is kicsit izmosabb vagyok. Ehhez konditerembe szeretnék járni, viszont mindig, ahogy elhatározom, úgy vissza is lépek tőle. Talán az eddig ért negatív rigmusoktól amiket kaptam, nagydarab koromban, és bizonytalanul állok az egész dologhoz, hogy én mit tehetnék ott egyedül, nulla edzőtermi ismerettel. Talán kivülről bejövő negatív interakcióktól parázok, amik érhetnének, ha én ott állok ugy, hogy azt se tudom mit kell csinálnom/helyesen csinálni, ami talán nem is létezik egy edzőteremben, csak a fejemben.

Elore is nagyon szepen koszonom!

2022. okt. 4. 18:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

"140Kg-rol lefogytam 92-94-re"

Gratulálok, szép eredmény, ügyes vagy!!!

"konditerembe szeretnék járni"

Ezek szerint mégse szeretnél, ha már ahhoz is ekkora löket kell, hogy egyáltalán elkezdjed. A tapasztalat azt mutatja, hogy aki már a nulladik szintet sem tudja megugrani, annak a kondizás semeddig nem tart. Ha megerőszakolod magad, és nagy szenvedés árán ráveszed magad arra, hogy lemenj, akkor meddig fog tartani a kitartás? Két napig? Két hétig? Két hónapig? Ez így nem fog menni, ezek szerint nem a konditerem a te utad. Keresd meg azt a sportágat, amiben örömöd leled, amit szívesen csinálnál, amiben minden edzés egyben motiváció is arra, hogy fejlődj, hogy jobb legyél. Nem kell konditerembe járni attól még, mert most ez a divat, és mert te "formás alakot" szeretnél. Millió másik sportág elérhető a mai világban, ne erőltesd azt, ami nem megy.

Amiatt viszont semmiképp ne félj, hogy milyen negatív interakciók fognak érni téged a konditerembe. Ez a butaság tényleg csak a fejedben létezik. A laikusok olyan hülyén tudják elképzelni a konditerem világát (már bocsánat). Szépen szólva senki le se fog szarni, ha bemész kezdőként, és azt se fogod tudni, hogy mit kell ott csinálni. Mivel konditerembe járni divat, ezért a termek pont ilyen kezdőkkel vannak tele, úgyhogy nem fogsz kitűnni a tömegből, ráadásul tényleg senki nem fog veled foglalkozni, hidd el. Ha a magamfajta haladók állandóan ügyetlen kezdőkkel kötözkédnek, akkor nem maradna időnk a saját edzésünkre.

2022. okt. 4. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!