A zöldség hízlal?
Figyelt kérdés
2010. szept. 26. 11:36
11/13 clint válasza:
tudom már észrevettem.:D
bocsi, zöldségre gondoltam.
Csak egy másik kérdésre is pont akkor válaszoltam, és hát kavarodás volt.
12/13 anonim válasza:
A zöldséget nem bontja le a szervezet, ahogy megeszed, úgy is marad, nem dolgozza fel a gyomrod. De az előzőeknek igaza van, a nyersben van a legtöbb tápanyag. A salátáról annyit tudnék mondani, ha feldarabolod, akkor ne vágd, hanem tépd, mert a fém elveszi belőle az értékes anyagokat!! Gyümölcsöt is lehet enni, csak meg kell nézni, hogy mikor mit. Pl. a banán, a szőlő rengeteg cukrot tartalmaz, ezért hízlal. az alma savas, és kevés kalória van benne. zöldségnél is répát, salátát ilyeneket egyél inkább. a burgonya, és a kukorica hízlal. azokat vedd minimálisra. ám a neten biztos utána tudsz nézni, hogy mi mennyit kalóriát tartalmaz: [link] tessék, linkelek is egyet, remélem tudtam segíteni! :)
13/13 anonim válasza:
Természetesen, minden hízlal, ami kalóriát tartalmaz. Nagyon sok dagadt vegetáriánust ismerek, és a tehenek, meg a lovak sem milánói makarónitól lesznek 5-600 kg súlyúak. Természetesen vannak a zöldségek között is "hízlalósak", meg kevésbé hízlalósak. Ez attól függ, hogy milyen mértékben növeli a vércukor-értéket (=glikémiás index)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!