Ha fogyni szeretnék futással muszáj, hogy a zsírégető
pulzus zónába legyek?
Figyelt kérdés
Járok futni egy ideje, viszonylag lassú tempóban futok mégis 160 a pulzusom. Fogyás a célom ,de ha 130-140-es(zsírégető) pulzuson szeretnék futni az már szinte séta lenne.
Magasabb pulzusszámon is elérhetem ,hogy fogyjak kicsit?
Fogyni akkor fogsz, ha az étrended által tartós kalóriadeficitben vagy. Tölts le egy telefonos kalóriaszámláló alkalmazást, legyél tartós defictiben (500-600 kcal mínusz), és pulzustól függetlenül fogyni fogsz. Hogy mellette te milyen mozgásformát végzel, és hogy az adott mozgásforma végézése közben neked mennyi a pulzusod, az fogyász szempontjából a gyakorlatban nem fog számítani. Ezt a Femina.hu-s zsírégető pulzustartományos baromságot engedd el.
2022. szept. 15. 08:58
3/9 A kérdező kommentje:
Elsőnek köszönöm semmit nem érő válaszát..:)
2022. szept. 15. 09:42
4/9 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy régóta használom a kalóriabázist. Mivel alacsony vagyok így is 1200 kcalt kell ennem, ennél lejjebb nem tudok , nem is akarok menni.
Viszont megálltam egy szinten, egyszerűen nem tudom leadni azt a maximum 5kilót amit szeretnék.
Egészségesen étkezek, ezzel nincs probléma, de valamiért a maradék zsír a hasamról nem akar lemenni.
ezen kívül súlyzós edzést végzek, mondhatni formás vagyok, de van egy kis zsírfeleslegem amit szeretnék leadni.
2022. szept. 15. 09:46
5/9 A kérdező kommentje:
Ja és nem vagyok híve az ilyen femina.hu-nak :D egyszerűen az órámhoz való alkalmazás írta így a pulzus tartomány nevét :)
2022. szept. 15. 09:47
6/9 anonim válasza:
Ha a számolás nem csúszik el valahol (gyakran elcsúszik), és ténylegesen kalóriadeficitben vagy, akkor fogyni fogsz. Az más kérdés, hogy a hasadon valóban van-e egy látható zsírfelesleg, vagy csak a rossz testképed mondatja ezt veled. Utóbbi nem ritka.
2022. szept. 15. 09:48
7/9 A kérdező kommentje:
Kövérnek nem mondom magam és igen sokszor megkapom ,hogy hova edzek ennyit, de én látom és érzem is a többletet. Tényleg nem sok ,de engem zavar,mert voltam ennél jobb formában és mindig elgondolkozok, mit csináltam másképp?
2022. szept. 15. 09:51
8/9 anonim válasza:
Na pont így hangzik egy testképzavar.
2022. szept. 15. 09:52
9/9 A kérdező kommentje:
Hidd el nem vagyok testképzavaros :) csupán a felszedett pár kilót ,ami nagy részt a csípőmre ,hasamra ment szeretném leadni.
Az a baj így aránytalanul nézek ki pl. egy egybe ruhát nem tudok felvenni ,mert a hasam kiáll. Ilyen a testalkatom, a lábam vékony ,formás ,ha feljön pár kiló az viszont hasra megy erősen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!