Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Uszasban korulbelul ugyanarra...

Uszasban korulbelul ugyanarra az eredmeny re szamithatok mint futasban?

Figyelt kérdés

Kabe fel eve futottam Mar, mikor labamon eszreveheto volt a valtozas. 4x futok egy heten. A labamon a haj nagyon lotyogott. Most mar kemeny a vadlim es a combom is sokkal kemenyebb. Na persze kene egy kis fogyokura es akkor Meg le menne egy kis haj is.

Most kezdtem el uszni, de csak mell uszast ismerem. Nagyon lassu vagyok, kozel fel ora alatt most 650 metert usztam. Terveim szerint heti legalabb 3x fel orat fogok uszni, legalabb is kezdetben. Gondolom majd par het mulva Mar tobbet tudok uszni ugyan annyi ido alatt. De engem az erdekel, hogy eselyem van e kicsit az enyhen lotyogo felsokarombol kevesbe lotyogost varazsolni. Tenyleg csak egy picit lotyog es kicsit vastagnak talalom. Sajnos van rajtam 15kg feles leg (bmi szerint is, de szerintem is)

2022. aug. 23. 21:24
 1/1 anonim ***** válasza:
Az úszásban sokkal több múlik a jó technikán, mint futásban. Az állóképességed növelése mellett ezen érdemes lenne javítani, edző bevonásával. Bizonyára erősödni fog az úszástól a karod, felsőtested, de pont a mellúszásnál a kb. fele-fele a karmunka és a lábmunka részaránya. Ha a felsőtestedet szeretnéd intenzívebben formálni, akkor érdemes megtanulnod a másik három úszásnemet (vagy legalább egyet közülük), mert azok jobban megdolgoztatják a felsőtestet. Talán a hátúszás a legegyszerűbb, mert ott kevésbé kell tanulni a levegővételt és a gerinc melletti izmok megerősítésére, amin a jó testtartás múlik, kimondottan jó.
2022. aug. 24. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!