A Myproteines vagy Biotechusa-s influencerek cringebbek?
Itton ez a két nagyobb vállalat van, aki magyar influkkal dolgozik együtt. Nekem valahogy a BioTech mindig sokkal minőségibbnek és jobban felépítettnek tűnt, az általuk szponzorált influenszerek nagyrésze is valös sporteredményekkel rendelkező személy, míg a Myproteinnél inkább az ilyen Instaedzőket kedvelik.
Ezek kívül a Bioteches dolgok szerintem minőségibbek is, és ugyebár magyar tulajdonú is a vállalat. A Myproteines dolgok néha olcsóbbak, meg több akció is van, de néha nagyon ilyen gerilla-marketing az amit csinálnak, és volt, hogy ilyen "olcsó húsnak híg a leve" érzésem volt a termékeiktől, pl. rossz ízű, rosszabbul oldódó fehérjepor, rosszabb állagú szeletek, silány minőségű, átlátszó, vékonyabb anyagú ruhák...
Nektek mi a véleményetek erről?
Ezt a 6 darabot csak úgy elnagyolva írtam, és azokról sem állítom, hogy "varázslatos", ugyanis még egyszer mondom, hogy a tápkiegészítők szart sem érnek, amennyiben nincs rendben az egyén edzésterve, regenerációja és étrendje. Azonban amennyiben az előző három apsektus rendben van, akkor meg azért nem kell tápkiegészítő, mert nincs rá szükség. Nyilván ez egy ideális eset, de érted.
Egyébként amit én a használhatók közé tudok sorolni, az a fehérje (ha indokolt), a kreatin (valakinek segít, valakinek nem), a vitaminok (a minőségi készítmények, nem az olcsó szarok), ásványi anyagok (aha indokolt), a nyomelemek (ha indokolt). Még talán ide lehetne venni a berberist, a melatonint, a GABA-t, a CBD-t is, ugyanis a kutatások szerint ezek TALÁN még segíthetnek is, de az átlag ember számára utóbbiak rohadtul nem szükségesek, de ha ebben az inflációban mindenképpen tápkiegészítőkre akarod költeni a pénzed, akkor inkább ezekre költsd, mint BCAA-ra, tömegnövelőre, tribulusra, meg a többi átverésre.
12
Egyébként téged nagyon sok kérdés alatt látlak, általában eléggé erélyes vagy, nekem is beszóltál kérdésem alatt.
Mi a végzettséged, hogy elvárod mindenkitől, hogy c1-es szintű angol, kőkemény szakmai anyagokat olvassanak laikusok, meg is értsék és önállóan alkalmazzák? Amúgy tényleg érdekel... Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy igazából egészségügyis vagy és az erős angoltudásodat is magyarázza valami háttér.
Ki várja el a C1-es angolt (nekem is csak B2 nyelvvizsgám van) és a kőkemény szakmai anyagok olvasását? Én nem, az biztos. Pont nem érdekel, hogy ki mennyire tud angolul, vagy hogy ki mit olvas. Tőlem függetlenül is azt látom, hogy 10 évvel ezelőtt az idióta shopbuilderről és a Drugs Bunny típusú tudatlan megmondóemberektől tájékozódtak a gyúrósok, addig ma már minden kommentelő a testépítés kategóriában tanulmányokra hivatkozik, tudományra hivatkozik, DietGainzes szakmai podcastokra hivatkozik. Szerintem ez sem jó irány, pont ezt mondom, mert már mindenki tudós, mindenki csak a science szerint hajlandó táplálkozni és izomrostot stimulálni, mindenki hatalmas szakértő, csak hogy a fizikumok nem lettek jobbak 10 évvel ezelőtthöt képest, ugyanis ezek az emberek a sok PubMed mellett elfelejtettek konditerembe járni, hanem helyette otthon fejtik meg a biológiát. De nem baj, mert ez a mentalitás legalább talán tényleg háttérbe szorítja a tápkiegészítő cégeket a pénzlehúzó BCAA-jukkal.
A végzettségemnek pedig valóban köze van az egészségügyhöz, ezt nem tagadom.
14
De akkor miért szólod le, aki kérdez?
nagyon le lehetek maradva, mert én úgy 15 éve kezdtem edzeni és iszonyat fanatikus voltam, de életemben nem hallottam ezt a myproteines céget :D Akkoriban a shop.builder volt az etalon és azok a Scitec cuccokat reklámozták orrba szájba, a másik nagy cég a Biotech USA (ami amúgy magyar cég, nem?) volt, ezek közül a scitec tűnt jobbnak.
Amúgy szerintem igenis van helye a tápkiegeknek, csak épp pont nem a fehérje meg ezeknek, hanem vitaminok, kollagén, meg minden ilyen cucc. Bemész a gyógyszertárba és veszel multivitamint az se lesz sokkal olcsóbb, de cserébe lóphasz nincs benne :D Ezekben legalább "van anyag"
Hát én sem inkább a gyógyszertárban veszek multivitamint, ahol ha kérdésem van, még fel is tudom tenni.
Eleve kevésbé szabályozott a tápkiegek piaca. A gyártónak csak azt kell kimutatnia, hogy tényleg az van-e az adott termékben, mint amit ráírnak, a mennyiségi analízist és felszívódáai vizsgálatokat nem igazán kérik rajtuk számon. Mivel ilyen "egyszerű" legyártani és törzskönyveztetni ezeket a termékeket, lassan már minden jött-ment celeb influencernek lesznek ilyen fogyi-tablettái, meg kollagénpora (lásd pl. Kaszáék vagy LifeTilt). A JutaVittel szemben, aki sokszor bérgyárt ezeknek az embereknek is én jobban megbízom a kicsit drágább gyógyszertári termékekben.
Ha proteint, glutamint meg karnitint akar valaki venni, arra viszont jók a BioTech és MP termékek, de vitaminoknál, porcvédőknél én elég szkeptikus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!