Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az influencerek miként dolgoznak?

Az influencerek miként dolgoznak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyáltalán nem értek ehhez, csak kíváncsi vagyok. Adott egy influencer, aki felkapott lett például a TikTokon. Megkeresik cégek, hogy reklámoztassanak vele, együtt dolgozzanak vele, stb. pénzért. Ezt eddig ertem. értem. Az hogy számít bele a ledolgozandó munka időbe, amiből nyugdíj lesz?

Vállalkozói igazolványt kell kiváltaniuk?

A fizetésüket hogy nézik?

2022. ápr. 4. 21:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jaj, az értemet 2x írtam le, ne haragudjatok :D
2022. ápr. 4. 21:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Katáznak a legtöbben. Kiszámlázzák a cégeknek.

Akinek meg nagyon jól megy, az ugyan ez kftvel.

2022. ápr. 4. 22:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm
2022. ápr. 5. 09:14
 4/11 A kérdező kommentje:

És ha nem fix bérük van? Változik a bevételük, ezáltal máshogy adóznak?

A könyvelő számolja időszakonként, hogy mennyit kell adózniuk?

2022. ápr. 5. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Azért az ilyen TikTok-os meg hasonló szerencsétlenek tevékenységét munkának nevezni erős túlzás...
2022. ápr. 5. 09:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha nem a kérdésemre írod a választ, csak kötekedni szeretnél, akkor feleslegesen ne koptasd az ujjaidat:)
2022. ápr. 5. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs fix bérük. Egyéni vállalkozók, nem alkalmazottak. Ha katázik akkor a katát, iparüzési adót fizeti, tb.. bevételtől függeglenül adózik. Ha 1 Ft a bevétele a hónapban vagy ha 900 000 Ft akkor is ugyan annyit fizet.

Ha vállalkozás akkor úgy adózik mint egy vállalkozás, bevétel után.

Keress fel egy könyvelőt és elmagyaráz neked mindent, mert elég nagy hiányosságaid vannak.

2022. ápr. 5. 10:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy számít bele a ledolgozandó munka időbe, amiből nyugdíj lesz?"

Vállalkozóként sehogy. Vagy félretesz magának a nyugdíjas éveire. Vagy majd pár év múlva elmegy alkalmazottnak úgyis.

Az influenszerkedést nem hiszem, hogy lehetne 40 évig űzni. 5-10 év legjobb esetben aztán úgyis el kell menni alkalmazottnak vagy vállalkozónak.

2022. ápr. 5. 11:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, így már értem. :)
2022. ápr. 5. 11:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Jobb esetben van magánnyugdíj pénztár, vagy egyéb megtakarításuk, befektetésük, amivel tartalékokat képeznek a jövőjükre.

De vannak köztük olyanok is, akiknek van valamilyen főállása is az influencerkedés mellett. Illetve a saját cégükben is l

2022. ápr. 7. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!