A tömegnövelés mennyire fér össze a küzdősportokkal/harcművészetekkel?
nemigazán jó a nagy izomtömeg TB-hez, sok oxigént fogyaszt, hamar kifáradsz, és az nemjó a ringben :) meg lassít is.
én 100kiló felett voltam kigyúrva, most 80 vagyok és ez nekem sokkal jobb a TB-hez.
Szal a klasszikus bodys tömegelésnek nemsok értelme van, de súlyzózni érdemes mellette, erőért, robbanékonyságért.
Ja a másik pedig az, hogy:Az igazi bunyóban nem a harcművészet stílusa számít, nem nagyon számít sem a fizikai erő, sem a testmagasság, sem a testtömeg. Hogy mi számít? A gyorsaság, a tudás (amit megtanultál edzéseken), pontosság, állóképesség, higgadtság, rutin, akarat. Egy éles verekedésben, mindig az kerül ki győztesen, aki a saját harcmodorát rá tudja erőltetni a másikra, valamint a legrövidebb idő alatt végre hajtja a leghatásosabb technikát (mindegy az ,hogy éppen támadsz vagy védekezel)a lehető legegyszerűbben.
Szerintem döntsd el, hogy a kettő közül melyik a fontosabb. A muay thai-ban hajlékonynak, robbanékonynak, gyorsnak kell lenned, egy testépítő testalkata egyáltalán nem felel meg ezeknek. Rengeteget kell majd nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!