Hosszú betegségből lábadozok éppen,nagyon elvesztettem az állóképességem. Fogytam is sokat,és a combomon például elég undi a bőr. Fiatal vagyok ha ez számít.
Azt szeretném kérdezni,hogy elkezdtem először 5,most már 10 kilométert sétálni,és szép lassan emelni szeretném 20-30 ra is.
Ettől vissza szerezhetem az állóképességem egy kicsit? Esetleg ad egy kis formát nekem?
Régen sportoltam,de most még nem megy. Egyedül a séta az ami már tök jól megy. Ha jobban leszek,akkor mást is szeretnék sportolni.
Köszönöm szépen :)
2022. júl. 28. 21:38
1/10 anonim válasza:
Kezdetnek a séta remek rehabilitációs mozgásforma, állóképesség fejlesztés szempontjából sem utolsó. Nyilván összehasonlíthatatlan egy futással vagy egy kerékpárral, de esetedben remek választás.
Formát minden bizonnyal nem fog adni számodra, ahhoz erősítő edzés szükséges, de majd ha jobban leszel, akkor ezzel foglalkozol akkor. Addig is hajrá, jó úton vagy, kitartást!
2022. júl. 28. 21:43
2/10 anonim válasza:
Igen, az nagyon jó eredmény!
2022. júl. 28. 22:03
3/10 anonim válasza:
Esetleg próbálkozz kerékpározással. Az ugye olyan, hogy ha elfáradsz, akkor még mindig leszállhatsz és tolhatod.
2022. júl. 28. 22:09
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, aranyosak vagytok! :)
Biciklit próbáltam először,sajnos elvesztettem az egyensúlyom,és majdnem esés lett belőle, így egyenlőre hanyagolom. Pedig imádom..
De gondolkozom hogy beszerzek egy szobakerékpárt
2022. júl. 28. 22:26
5/10 anonim válasza:
Bármilyen mozgás egészséges, addig se punnyad az ember :) Annyi, hogyha nem akarsz más sportra váltani, akkor lődd be a távot, amit szeretnél lesétálni és mikor már jól megy, akkor növelj a tempódon kicsit, mondjuk hogy érezd, hogy most egy kicsit jobban fáraszt az, ha gyalogolsz és akkor már elkezdenek az izmok is alakulni. A séta hogyne csinálna alakot, aki rendszeresen sportszerűen csinálja, lehet mamisnak meg papisnak tűnhet, de ha felkapsz 2 sétabotot azzal a felsőtested is rendesen megtudod mozgatni, ahogy böködsz vele lépésről-lépésre. Amúgy, ha már sokat gyalogolsz meg elkezd a gyalogló tempód növekedni utána jön a kocogás, majd átalakul futássá is a dolog, ha akarod. Mondjuk én látok olyan embereket, akik csak sétálnak évek óta és kezdtek el kocogni/futni/biciklizni. Valakinek ez a mozgás jön be.
2022. júl. 29. 07:56
6/10 anonim válasza:
Szerintem ne a séta hosszát növeld, hanem óvatosan próbálj más sportágra váltani.
A séta nem sport, abban segít, hogy visszatérj a sporthoz, persze eleinte óvatosan.
2022. júl. 29. 09:49
7/10 anonim válasza:
Ahogy Hippokratész mondta, a séta a legjobb orvosság. Alakot önmagában nem nagyon tud adni, de kordában tartja a súlyod és ha emelkedő terepen is gyalogolsz, akkor a vádli fog izmosodni azért.
2022. júl. 30. 13:43
8/10 anonim válasza:
A combot úgy tudod erősíteni, ha egyenes derékkal és háttal berogyasztod a lábad (közben lehet kapaszkodni egy székbe is az egyensúly hiányában), mintha leülnél egy magasabb szék szélére. Kb. 1-2 perc alatt nagyon égni fog a comb, nagy terhelés. De biztonságos és gyors is. 5-10 ismétlés minden második nap (ez kb. 20 perc 1 perces pihenőkkel), a lábaid pedig nagyon erősek lesznek, ha mellette sok séta és futás is van. Nem is feltétlenül az izomtömeget növeli nagyon meg (az testépítés már), de kitartást, teherbírást ad.
2022. júl. 30. 13:54
9/10 anonim válasza:
Nem.
Ez mar sok .
Nem tudom honnan veszitek azt h jo ezt mindennap csinalni…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!