Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Narancsbőr elleni mozgás?

Narancsbőr elleni mozgás?

Figyelt kérdés

Kezdem azzal, hogy eddig mindig is jó alakom volt, csinos voltam, viszont egy éve elkezdett megjelenni egyre több helyen narancsbőr. Főleg a combomon, fenéken és fenék alatt (ez a legzavaróbb), hasamon, derekamon, csípőmön. Ez ellen szeretnék tenni.

Igazából ezt azóta vettem észre, mióta elkezdtem dohányozni. Egy idő után nagyon rossz hatással volt a testemre, a bőrömre. Igaz nem sok mennyiségben szoktam, de akkor is nagyon káros. Egyébként nem vagyok ráfüggve csak ritkán szoktam mert jól esik de annyi, nem vagyok függő, teljesen ellennék nélküle. Szóval mostmár soha nem fogok elszívni egy szálat se, mert nagyon rossz hatással van mindenre. És olvastam is, hogy nagyon káros méreganyagokat juttat a bőrbe is, és nagyban elősegíti a narancsbőr kialakulását.

Amúgy azt tudni kell, hogy ez a narancsbőr nálam nem öröklődés, nem a genetika áll ennek a hátterében. Tényleg csak hirtelen jött, biztos vagyok benne hogy a dohányzás az oka. Előtte sosem volt, pedig most is ugyanúgy élek, ugyanúgy csinálok mindent mint előtte, akkor nyilván a cigitől lett ez.

De egészségesebben fogok mostmár élni, nem fogok cukros italokat inni (kóla, energiaital), elhagyom a rossz kajákat is, meg többet fogok mozogni.

És ha már a mozgásról van szó, mit ajánlotok erre? Edzőterembe voltam már régebben, de elriasztott a tapasztalatlanságom hogy nem tudtam semmit mit kell csinálni hogy kell használni stb. Inkább jobban érezném magam ha itthon tudnék edzeni. Sokan csinálják, jó eredményekkel. De azt hogy érdemes? Kellenek bizonyos eszközök pl súly, gumiszalag, vagy anélkül is meg lehet oldani? Sokat hallottam már, hogy nagyon hatásos a saját testúlyos edzés. Szóval ezekkel is el lehet érni jól látható eredményeket, szebb formásabb feszesebb alakot?

Nektek mi vált be a narancsbőr ellen? Szokták azt is mondani, hogy ugye nagyon sok nőnek van és valaki nem tud vele mit csinálni mert mondjuk örökletes, de nálam nem ez van. Az én genetikám nem hajlamos rá alapjáraton, szóval szerintem könnyen eltüntethető. A dohányzás nagyon elrontotta, de ez nyilván helyrehozható, főleg hogy még nagyon fiatal is vagyok.

Olyanról is hallottam már, hogy a kollagén, különböző narancsbőr elleni krémek olajok is jók erre. De ez nem jelent tartós hatást.

Mit tudtok tanácsolni?

2022. jún. 11. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:

bárki lehet narancsbőrös, m1 a genetika. A lényeg hogy a bőr nem feszes / zsíros. Diéta és izmosodás segíthet, amitől feszes lesz a bőr, meg lesz alakod.

Hát először olvass utána, meg elmehetsz személyi edzőhöz is, pár hónap alatt betaníthat kb minden gyakorlatra, aztán mehetsz magadtól is. De olvass meg nézz videókat és akkor ingyen/olcsón megúszhatod.

Az ilyen krémek ráncok ellen is csak úgy jók mint a kétezres évek Macskanő filmjében: ha folyamat használod, mivel ezek ideiglenesen töltik fel vízzel meg hialuronnal meg ilyenekkel a bőrt, aztán kimegy a hatásuk és ugyan olyan lesz vagy rosszabb.

Minden edzés forma más miatt jó és más a hátránya. A teremben adott gépeken adott izmokat, izomcsoportokat koncentráltabban edzhedsz meg, sajáttestsúlyos / streetworkout / fegyencedzéssel meg kb mindent edzel, persze ott is van egy fő csapásirány, de ha kipróbálod mi a különbség, hogy az utóbbinál több mindenened izomlázas stb. meg telejesen más. Utóbbiban súlymelénnyel növelheted a súlyod, de nem tudsz úgy súlyt emelni, kondiban meg de és ott jobban lehet izmosodni, saját testyúlyosnál meg rostosodni, szálkásodni.

több fontos dolgot nem írtál, a te esetedben pl hogy hány éves vagy, a többi meg az alapvető: magasság, súly. szerencsére a nemed kitalálható, hogy nő, így legalább e szerint lehetett tanácsot adni, de a többi is fontos lehet. Személyi edző / dietetikus meg kérdezhet még több infót, pl hogy hány gramm fehérjét, szénhidrátot és zsírt (makrókat) viszel be vagy hány kalóriát egy nap, miből stb, mennyit mozogsz, ülsz, stb.

26/F

2022. aug. 2. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!