34 évesen lehet menni hobbi szinten dzsúdó edzésre teljesen kezdőként?
Gondoltam kipróbálom.
Sok sportot űztem már, fociztam, kosárlabda, tenisz, pingpong, futás, bicikli, boksz, testépítés, úszás stb.
Szívesen fogadnak vagy már öreg vagyok?
Azért kérdezem, mert sok helyen csak gyerekekkel foglalkoznak meg felnőttekkel, akik korán kezdték.
Magyarországon a judo kifejezetten azok közé a küzdősportok közé tartozik, amik 12 éves kor fölött már szóba sem állnak veled. Sajnos a judo egyesületek nagyon elmentek már sok éve a versenyistállók irányába. Engem anno ötödikesként anyám alig bírt besírni a helyi judó klubba, mert már túlkorosnak számítottam.
Ha te találsz olyan szövetséget, ahol foglalkoznak kezdő felnőtt hobistákkal, van nekik külön edzés, akkor nagy szerencséd van. Én így látatlanban azt mondom neked, hogy nem sok esélyed van 34 évesen.
Mert a judo egy olimpiai sportág. Minden olimpiai sportágra jellemző (akár küzdősport, akár nem), hogy a különböző egyesületeknek egyetlen célja van: eredményes versenyzők kinevelése. Na már most egy 18 éves kezdő fiúból sokkal-sokkal kisebb eséllyel lesz eredményes versenyző, mint egy 8 éves kezdő fiúból, hiszen utóbbinak már lesz tíz év előnye a másikhoz képest. Na most akkor szerinted 34 évesen hány egyesületet fogsz találni, akik hajlandók oktatni téged, amikor ez az ars poetica?
De mondhatok más példát is. Próbálj meg 34 évesen kajak-kenu klubnál elhelyezkedni. Vagy próbálj meg 34 évesen bekerülni egy öttusa szövetségbe. Sok sikert!
Jó, de én nem ingyen akarok, egyértelmű, hogy fizetek érte:D
Ahogy fizettem a teniszért meg mindenért, értem én, hogy nem máltai szeretetszolgálat egy szövetség.
Azért furcsa nekem.
:D
De kössz a válaszokat.
Hát még jó, hogy nem ingyen. A gyerekeket sem ingyen edzik. 😂
Konditermekben szoktak lenni kis csoportos edzések. Ilyen helyen lehet, hogy találnál judo oktatást. Sőt, biztos vannak olyan személyi edzők is, akik kifejezetten oktatnak judót, de az biztosan nem lesz két forint, ráadásul a küzdősport kimondottan csapatban működik, hiszen egymáson gyakoroltok, egymással sparringoltok. Ez egy személyi edzés keretén belül nem tudom, hogy mennyire megoldható.
Na jó, de érted, bokszra is 25 évesen mentem meg ott is elmondtam, hogy nem verseny, csak hobbi.
Aztán ment a zsák stb.
A boksz kivétel. Szerencsére vannak kivételek. A boksz egy nagyon mainstream, nagyon elterjedt sportág (belföldön főleg a romák körében egyébként), ezért ott gyakoriak a hobbista edzések. Általában ezeknek a kluboknak a színvonala nem a legmagasabb, de boksznál tényleg lehet találni edzést kezdő felnőtteknek. Ilyen a BJJ is, ott is vannak hobbista tréningek, és az a stílus nagyon sok aspektusból hasonlít a judóra.
De egyébként most nem értem, mit szeretnél. Nem engem kell győzködnöd. Tőlem mehetsz judóra, nem én tiltom meg az egyesületeknek, hogy felvegyenek téged. Te kérdeztél, hogy lehet-e találni 34 évesen olyan szövetséget, ami fogad, én pedig (meg más kommentelők) válaszoltam, hogy nem nagyon, de talán. Most mit szeretnél? Kezdj el keresni, kezdj el hívogatni, e-maileket írkálni, aztán reménykedj, hogy találsz a környékeden kezdő felnőttekkel foglalkozó klubot. Szurkolok neked!
Kössz, ne értsd félre, én örültem hogy leírtad, csak utána megkérdeztem, hogy miért alakult ez ki így?
Tehát kapitalizmus van, itt mindenből pénzt csinálnak.
Egyszerű emberként azt gondolnám, hogy ha fizetek, már holnap mehetek.
Nyilván csoportos edzésre gondolok, nem személyesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!