Futásnál érdemes mérni a pulzust?
Pulzus meg egyéb baromságokat felesleges mert úgyis érzed hogy milyen tempo a kényelmes vagy éppen megerőltető.
A táv-időhöz érdrmes letöltened valamit a telódra, én az adidas running ot használom. Pontosan mér, és követheted az edzéseken hogy mennyit fejlődtél.
Bemelegítés, teló indít, kis hasitasiba beteszed, futás vége felé kiveszed, le állítod ha megvan a km amennyit terveztél futni.
Ezért felesleges méregdrága órát venni de ez csak az én véleményem. A részletes adatokat meg nem szeretném tudni elveszik a futás szabadsága lényege.
Régen testnevelésóran .egtanították az embert egy egyszerű stopper óra és a matematika különös elegyével pulzust mérni, nem kellett hozzá 10ezreket kibszni az ablakon...
Amúgx ja, hasznos, az okosóra én a garmin termékeit ajánlom nyugodt szívvel :)
10mpre a nyakadra kell tenni az ujjadat... ennél semmi nem egyszerűbb...
Viszont az okosóráknak van rengeteg más hasznos funkciója.
Mindenképpen érdemes mérni, például lehet, hogy nem jelez túlzottan a szervezeted, de mégis túl magas pulzussal futsz, ami megterheli a szívedet (ártani tud neki!) és am-block az egész szervezetedet.
Például én 150-160-as pulzusnál jól vagyok és beszélni is bírok, holott 130-140-es pulzussal kellene futnom életkorom alapján.
Egyébként ezen kívül is számos pozitívuma van, ha ténylegesen figyeled, hogyan fejlődsz, milyen intenzitású az edzés.
A nyakon mérésnek az a hátránya, hogy azt futás után tudod megtenni, akkor pedig csökken a pulzus - mégpedig egészséges embernél elég gyorsan.
Bocs de nem értem, miért futás után lehet nyakon mérni?...
Ott pörög a stopper az okosórámon, méri a köridőimet, szépen fogom a mutató ujjam, rábiggyesztem a nyakamra, megvárom hányat ver 10mp alatt felszorzom 6al, és megvan sokkal pontosabban a pulzusom mint amit az okosórák mutatnak, ugyanis mind csalhat elég az izzadtság alá és máris csal...
Volt ám élet okosóra előtt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!