A kyokushin karate tényleg hasznos puszta önvédelemre?
Arra lennék kíváncsi,hogy a kyokushin karate valóban alkalmas-e bármiféle önvédelemre. Tényleg meglehet magad úgy védeni,hogy nem ártasz a másiknak nagyon? Hogy lehet ennyire tudatosan védekezni és szem előtt tartani azt,hogy ne bántsd nagyon azt akinek az ellentettje a szándéka veled kapcsolatban?
Gondolom itt azért fele-fele arányban oszlik el a tudatosság,lelki nyugodtság és a test,technikai rész.
A kiokusin egy nagy sz*r. Az ashinewara-kusi-nu karate a jó! De az nagyon. Sparring során mindig nyerünk.
A mi dojónkba is eljött keménykedni József, az 58 éves kőműves, de a mentő vitte el.
Dede, a kio egy oltári nagy kalap sz*r...
József, igaz, hogy mennyivel keményebb a neshi-huwari-koto karate?
Nem kinderkommandót kértem amúgy,hanem normális érveket. Ne fikázzátok már egymást,annyira rossz látni. Nem hiszem,hogy idétlenül tettem volna fel a kérdést.
Boxszról meg Thai bokszról nem emlékszem,hogy kérdeztem volna..
Kyokushin karate-ról érdeklődtem. Nem azt várom,hogy csak pozitívakat írjatok róla,jöhet negatív tapasztalat is,de maradjunk a Kyokushin-nál.
Ok. Mint korábban is írtam, minden lehet jó, ha profin művelik. Az egyetlen hátránya, hogy mivel tilos a fejre ütés még jelzés szinten is, sosem tanulja meg az ember rendesen védeni a fejét. Bár vannak már irányzatok, ahol tenyérrel lehet küzdelem közben jelezni. Pl. tizenéve edzettem Hanshi Adámynál, ott osztották a “nyaklevest” ha nem
Védte rendesen az ember a fejét.
Az előnye meg a kyonak, hogy szívós lesz az ember tőle, mint minden fullkontakt sportnál.
De ha nem mer az ember odacsapni amikor kell, hanem csak ugrabugrál, nyilván lecsaphat egy jobb kötésű discopatkány is. Érvényes itt is, hogy azé az előny aki hamarabb üt.
9-es nem értette meg a “profin művelik” kifejezés lényegét.
Kb. ugyanazon a szinten van, mint a “fotelharcosok” akik azt hiszik, hogy annyiból áll, hogy veszünk pár órát...
Nem pubi, ez egy életforma. Ez olyan, mintha azt méregetnéd, hogy a miniszterelnök megverné-e a borsodi füstöst. Marhaság ezen elmélkedni, mert sosem lesz alkalom kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!