Első aikido edzésemen mire számitsak?
Az aikidót nem nevezném sportnak. Semmi tényleges sportteljesítmény nincsen az edzéseken. Én már az "edzés" szóval is óvatosan bánnék aikido tekintetében, ugyanis ezt a fogalmat hagyjuk meg a valódi sportolóknak. Az aikido egy sima japán spirituális hagyományörző mozgás, semmi extra.
És nyugodtan legyél zokniban, csak ne csússz el.
5-ös vagyok, van amúgy első "edzés" élményem, nyilván nem pozitív. Azon felül, hogy 0 a sportérték, még csak meg se bírtak mozdítani. Kedves emberek voltak, de egymás után jött oda hozzám az összes haladó meg mester, mert nem tudott senki levinni a földre. Pedig ellen se álltam, csak rongybaba voltam. De nem ment nekik. Mondtam, hogy bjj-zek és boxolok, nem kell velem finoman bánni, dobjatok el. Mivel a technikai része is 0 a stílusnak, így nem tudott eldobni, se csavarni, se semmi. Aztán kiderült, hogy az aikido nem is arról szól igazán, hogy tényleg eldobod a másikat, nem, hanem te fekszel le, ő meg ÚGY CSINÁL, mintha dobna. Ja, hogy mondom ez színészet, értem, akkor viszont látásra.
Ez az én tapasztalatom. Aztán utánaolvastam több fórumon is, hogy én találtam csak McDojo-t vagy pedig tényleg ez az aikido. Aztán tényleg ez az aikido.
Ezért mondom, kérdező, hogy nem ad neked semmit, de cserébe pénzbe kerül és időbe. Ezek drága dolgok, amiket megéri olyan dolgokba fektetni, amik adnak is neked valamit. Az aikido nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!