Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért fáj ennyire a lábfejem...

Miért fáj ennyire a lábfejem futás után?

Figyelt kérdés
Kb 5 év kihagyás után Szombaton elkezdtem ismét sportolni. Ezelőtt fociztam, de a munka, új helyre költözés miatt ez annyiba maradt. Első nekifutásra lefutottam 3,5 km-t + sétáltam is közben (nem álltam meg az 50 perc alatt egyszer sem). Előtte viszont egyáltalán nem melegítettem be csak elkezdtem futni. Tudom, hogy hülyeséget csináltam ezzel. Az utolsó 1km-t úgy futottam le, hogy a jobb lábfej és a sípcsont közötti résznél szúró/sajgó fájdalmat éreztem. Kb olyan érzés mintha félre léptem volna és megrándult a lábam ezért a Vasárnapi futást kihagytam. Hétfőn (ma) a fájdalom nem igazán szűnt, de elég jól éreztem magam, hogy ma megint elmenjek futni. 1,5 km után leálltam mert nem bírtam már lépni sem a jobb lábammal. Vizesruháztam és Voltarennel is bekentem többször is. Volt már valakinek hasonló fájdalma? Mit csináltatok, hogy elmúljon? Nagy hülyeséget csináltam ezzel?

2022. márc. 21. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nulla bemelegítés, nulla fokozatosság, nulla nyújtás, nulla mobilizáció, nulla hengerezés, nulla masszázs, nulla regeneráció. Ha ezek közül a faktorok közül csak egy-kettő nem stimmel, akkor már az is elegendő ahhoz, hogy probléma lépjen fel, de neked egyik sem stimmel. Mégis mire számítottál 5 évnyi semmi után?

Valószínűleg csak az izmok és a kötőszövetek nem díjazzák a tevékenységedet. Most pihentesd, a vízes ruha és a voltaren is mehet, aztán ha egy hét múlva sem jobb, akkor irány a reumatológus vagy a gyógytornász. Ők majd segítenek.

2022. márc. 21. 20:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Fokozatosan kell visszaszoktatni magad + melegíts be előtte alaposan,főleg comb és vádli részen, utána pedig nyújtsál . Az izmoknak,inaknak,izületeknek mind hozzá kell szoknia a terheléshez .
2022. márc. 22. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:

most addig pihi amíg teljesen fájdalommentes nem lesz

20 perc, kövi hét 25-30 stb. fokozatosság!!!

rendes futócipőd van, ami rugalmas talpú és tartja a bokát, ugye?

nem beotnon futottál, hanem pályán vagy füvön, ugye?

és az hogy nem melegítesz be az meg nagyobb felelőtlenség mint mezítláb görbe háttal betonon ugrálni

2022. márc. 22. 16:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálam is ez történt, kb 4 év kihagyás után.

Korábban ilyen 1 óra felett futottam, gondoltam 40 perc kezdésnek jó lesz.

Mert az a minimim zsírégetésnek.

Az egyik lábfejem 6 nap után még mindig fáj.

jan. 11. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!