Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Meccs előtti berugas?

Nemtom2222220202 kérdése:

Meccs előtti berugas?

Figyelt kérdés

Sziasztok 4 éve versenyszeruen boxolok. 6 nap van hátra egy elég nagy versenyhez, mondhatni kvalifikáció az európabajnokságra.

A mai nap mennénk bulizni a haverokkal. Mennyire hatna ki a teljesítményre a berugas? Sokat rontana?

2022. márc. 4. 08:36
 1/6 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok!
2022. márc. 4. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Eleve nem fogyaszthatsz alkoholt.
2022. márc. 4. 09:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"6 nap van hátra egy elég nagy versenyhez, mondhatni kvalifikáció az európabajnokságra."

Aha... Nemtom2222220202

2022. márc. 4. 14:05
 4/6 anonim ***** válasza:
36%

Soha nem boxoltam, így nem vagyok tisztában a konkrét sport sportélettanával és edzésmódszereivel, és nem voltam élsportoló, csak hobbista vagyok, aki néhány másik sportágban már nagyon sok versenyen indultam, de azt gondolom, amit írok minden komoly fizikai felkészülést igénylő sportra igaz.

Röviden azt mondom, hagyd ki a bulit. A felkészülés utolsó hete az mindenképp tapering, ami zat jelenti, hogy csökkented az edzésmunkát, hogy a korábbi kemény edzésmunkából regenerálódj, majd a szervezeted kompenzálva a korábbi megterheléseket, csúcsformába lendül át. Ehhez regenerálódnod kell. Ha te elmész buliba és lerészegedsz, az nem tesz jó a regenerációnak, a legkisebb gond, hogy fizikailag is fárasztó, de sokkal nagyobb gond, hogy az alkoholizálás dehidratál, amit másnap kompenzálsz majd sok vízzel, de kimosod vele az ásványi anyagok, elsősorban a konyhasó egy részét a szervezetedből. Nyilván 6 nap múlva ezt már visszanyerheted, de ettől még jelentősen rontja a hét során a kemény edzésekből a regenerálódásodat.

Úgyhogy szerintem vagy ne menj el, vagy te legyél az, aki zanao nem iszik, esetleg 1, max. 2 sört, aztán nézi milyen hülye a sok lerészegedett haver.

2022. márc. 4. 17:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm. Nem hiszem hogy sokat fogok inni. Meccs előtt ugyanúgy keményen edzek. Rengeteg vizet, illetve vitamint juttatok a szervezetembe, ezzel elősegítve a regenerációt.
2022. márc. 4. 18:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Illetve az alkohol gyors kiuruleset
2022. márc. 4. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!