Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futás lenne a nekem megfelel...

A futás lenne a nekem megfelelő edzés?

Figyelt kérdés

Formás lábakat, popsit és vékonyabb vádlit szeretnék. 170cm/53kg vagyok, nem kövér, viszont ha hízok, csak lábra. Jelenleg kardioedzést végzek combra és fenékre. Kis utánajárás után úgy látom viszont, hogy az ilyen jellegű edzések a vádlit csak erősítík, nem vékonyítják.

Aki ért ehhez, legalábbis jobban mint én, vagy jó ideje fut és van tapasztalata, kérem ne tartsa magában. :)

Köszönöm a válaszokat!

2022. febr. 22. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
"Kis utánajárás után úgy látom viszont, hogy az ilyen jellegű edzések a vádlit csak erősítík, nem vékonyítják." Az a kérdésem, hogy hol jártál utána, ahol ilyen elképesztő tudományos megalapozottságú tényeket találtál? Femcafé vagy Life.hu?
2022. febr. 22. 14:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Egyik sem. Mindkettő elvileg személyi edző írása volt. Lényegében mindenhol az szerepelt, hogy a rövid kardioedzések, az ugrálás a lépcsőzés és hasonló mozgások erősítik a vádli izmát, ezért pont hogy nem vékonyabb lesz. Mivel én nem vagyok sem személyi edző sem dietetikus sem biológus hogy tökéletes választ adjak magamnak erre, ezért kérdezem ezt olyanoktól akiknek van tapasztalata erről.
2022. febr. 22. 15:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Elvileg a hosszú nem nagy intenzitású futás sík terepen, nem emelkedőn jól formálja a vádlit. Én 2 évig jártam biciklivel munkába, és mivel társasházban lakom, lépcsőzöm is elég sokat, edzésen kívül is, és nincs is szép vékony vádlim.

Ha valaki erre tud megfelelő mozgást, edzésformát, és hajlandó velem megosztani, megköszönöm.

2022. febr. 22. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha egy izmot megdolgoztatsz, akkor az értelemszerűen erősödni, tehát nagyobbodni fog, és nem "fogyni". Ha vádlira dolgozol, akkor nem vékonyabb lesz, hanem éppen ellenkezőleg.

Combra és fenékre nem lehet kardió edzést végezni, mert helyi fogyás nincs. Tehát nem lehet azt mondani, hogy én most csak combról akarok fogyni, ezért kardiózok, mert nem csak onnan fogsz fogyni, hanem mindenhonnan.

Ha formás lábakat és popsit akarsz, akkor izmot kell rájuk pakolni, mert attól lesz formás. A kardiótól csak vékony és plöttyedt leszel, de nem fogsz jól kinézni. A fenék is az izomtól lesz feszes és kerek, de attól biztos nem, hogy kardióval még a maradék izmot is eltávolítod róla.

Kardió edzés során a test az izomhoz nyúl legelőször, mert abból tud a legkönnyebben energiát nyerni. Ha jól akarsz kinézni, akkor felejtsd el a kardiót. Ha csak vékony akarsz lenni, akkor csináld.

2022. febr. 22. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!