COVID után mennnyi időt hagytatok ki a sportban? Betartottátok a 6 hetet?
Figyelt kérdés
Illetve a betegség maga mennyire vetett vissza titeket?2022. febr. 15. 17:27
1/10 anonim válasza:
Ez a 6 hét honnét jött amúgy? Rajtam tünetentesen átment, az erőszintem lett úgy 10-15%-kal gyengébb, kb 1 hónap után tudtam újra a megszokott súlyokkal és ismétlésekkel dolgozni.
2/10 A kérdező kommentje:
Mivel nagyon-nagyon-nagyon gyakori a kardiológiai jellegű szövődmény (főleg a deltánál), ezért mindenhol 6 hét kihagyást javasolnak és utána csak kardiológiai kivizsgálás utáni visszatérést. Még élsportolók is heteket hagynak ki tudtommal.
2022. febr. 15. 17:39
3/10 anonim válasza:
Én még a második hullám idején voltam koronás (nem tudom, hogy most hányadik hullám van), de három nap alatt túl voltam a tüneteken. Láz, rossz közérzet, köhögés, ennyi. 2 hét múlva már lent voltam a street workout parkban. Ettől függetlenül mindenkinek azt ajánlom, hogy tartsa be az orvosok javaslatát. Ha most 6 hetet javasolnak, akkor 6 hétig ne menj edzésre. Nekem semmi komoly tüneteim nem voltak, szövődményeim egyáltalán, a teljesítményemben sem befolyásolt. De nyilván ez más embernél máshogy lehet.
4/10 A kérdező kommentje:
Nekem ma a harmadik nap és eddig minden nap rosszabb lett. :D Nem vagyok levert, ez nem jellemző a betegségeimre, hanem a "náthatünetek" rosszabbodnak. Ilyen erős torokfájásom 4 éve volt, előtte nem tudom, talán 10 éve. És ez az enyhe omikron. :D
Mindenhol 6 hét a javasolt, nem olvasni semmi ettől eltérőt.
2022. febr. 15. 18:02
5/10 anonim válasza:
Én elég rosszul voltam, pár napig alig bírtam mozdulni, semmi nem bírtam enni, 4 kilót fogytam. Onnantól, hogy jól éreztem már magam 1 hetet vártam és kezdtem magam visszaszoktatni az evésre. Utána már simán tudtam edzeni, de erőben visszaestem nagyon (azóta visszajött minden).
7/10 anonim válasza:
3 hetet vártam, sportoltam úhra. Szédültemy fáradékoyn voltam, minden bajom lett. Teljes 2 hónapos kihagyás következett éw utána tudtam visszatérni. Sokkal gyengébb voltam, de pár hét alatt visszajöttek az izmaim és az állóképességem is rendbe jött
8/10 A kérdező kommentje:
Várj, most 3 hét vagy 2 hónap kihagyás?
2022. febr. 15. 22:39
9/10 anonim válasza:
Először 3 hét. Utána edzettem. Midnen szar volt és aztán jött a plusz két hónap kihagyás is. Közte eltelt majdnem egy hónap amikor próbáltam fokozatosan beoejönni az edzésbe de elájultam vérnyomásgondok stb. Szóval valszeg túl hamar akartam edzeni és így még több volt a regenerációs idő
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Hát megpróbálom tartani a 2 hónapot. De szerintem nem fogok tudni visszatérni sohasem (időhiány és nem a hobbim, nagy nehezen tűztem ki célokat, de azoknak lőttek).
2022. febr. 15. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!