Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a különbség a geocaching...

Mi a különbség a geocaching hu és com változata között? Melyiket érdemes használni? Kedvet kaptam hozzá de nem tudom megítélni melyikkel érdemesebb foglalkozni.

Figyelt kérdés

2022. febr. 4. 16:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A geocaching.hu az egy magyar oldal tobbségében Magyarországon elrejtett ládákkal. (A környező országokban is vannak magyar ládák, de ahogy távolodunk az országhatártól, úgy egyre kevesebb.) Meg van határozva, hogy mely szélességi és hosszusági körök között lehet csak .hu-s ládát rejteni.

A geocaching.com ugyanez csak világméretű, nemzetközi oldal. Vannak olyan ládák, amik mindkét oldalra be vannak jelentve, ezek megtalálását mindkét helyen be lehet jelenteni, de nem muszáj.

A magyar oldalon jelszóval kell igazolni, hogy megtaláltad a ládát és emellett opcionálisan a ládában lévő logbookba is bejegyezhetsz. Míg a .com-on nincs jelszó, ott tulajdonképpen a lelkiismeretedre van bízva a bejelentés, de a rejtő utólag kihúzhatja a megtalálásodat, ha azt látja, hogy a helyszínen a ládában lévő logbookba nem írtál bele.

Én alapvetően csak a .hu-n játszom, ugyan regisztráltam a .com-ra is, de ott csak pár olyan ládát jelentettem be, ami közös volt a .hu-ssal. Én úgy voltam vele, hogy ritkán járok külföldön, akkor is jellemzően csak a környező országokba, így bőven elég nekem a .hu-n lévő cca. 4500-4600 láda (ebből kb. 3900 határon belül, kb. 660 határainkon kívül található).

Azt nem tudom, hogy a .com mennyivel jobb, vagy rosszabb, de nekem a .hu az tetszik, így bátran ajánlom, hogy ezzel kezdd és ha nagyon belejössz, akkor regisztrálj a .com-ra is.

2022. febr. 5. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!