Napi edzést meg lehet ismételni egy nap, vagy "elég" napi egyszer?
Azt tapasztalom, hogy elég egy rövid pihenés és újból meg tudom csinálni azt aminek a végére már mindenem remegett. (Ez normális?)
Emiatt egy nap többször végigcsinálom az egy napra szánt edzést. Érzem is, hogy na még csinálhatnék bőven.
Tehát: felsőtest edzés súlyzókkal (12.5kg/ kéz) a végére pl oldalsó középtartásba emelve már remegek és nem bírom. egy óra múlva meg simán meg még több.
Iilyenkor hagyjam abba és másnap folytassam, vagy egy nap megcsináltam többször is a több, mint 30 perces erősítést?
Hát itt jön képbe az egyénre szabott edzésterv gyártása, ami akkor ér valamit, ha ez egy előzetes felmérésre épül. Ez után pedig az étrend strukturációja, továbbá az "egyebekre" való megtanítás, mint például a warm up, a nyújtás, a mobilizáció, a hengerezés, a regeneráció alapjai, és még sorolhatnám. Ez már a coaching kategória, ami hát értelemszerűen egy munka, egy szolgáltatás, ergo van egy díja.
Szóval ha nem haragszol, akkor hónapok munkáját nem igazán tudnám neked belesűríteni most egy pár mondatos kommentbe.
Szerintem jó ez én kezdő vagyok, de szeretem variálni a gyakorlatokat. Kb kifogyni nem lehet belőlük.
Mindennel azt csinálom, hogy növelem edzésről-edzésre a súlyt. Én is pont kétnapja próbáltam hogy nyomtam vmiből 3sorozatot már remegett a nemtudommim, pihentem 5percet es ugyan remeges nelkul lenyomtam meg ket sorozatot, de mar nem ereztem semmit de megeroltető sem vaut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!