Napi edzést meg lehet ismételni egy nap, vagy "elég" napi egyszer?
Azt tapasztalom, hogy elég egy rövid pihenés és újból meg tudom csinálni azt aminek a végére már mindenem remegett. (Ez normális?)
Emiatt egy nap többször végigcsinálom az egy napra szánt edzést. Érzem is, hogy na még csinálhatnék bőven.
Tehát: felsőtest edzés súlyzókkal (12.5kg/ kéz) a végére pl oldalsó középtartásba emelve már remegek és nem bírom. egy óra múlva meg simán meg még több.
Iilyenkor hagyjam abba és másnap folytassam, vagy egy nap megcsináltam többször is a több, mint 30 perces erősítést?
Gondolom ez ilyen YouTube-os parádézás.
Én nem nevezném edzésnek azt, amit úgy érzel, hogy a tréning befejézes után egy kicsivel már újból végig is tudnál csinálni ismét. Ezeknek sok eredményen nem lesz, bármi is a cél.
Viszont jó kis túlterheléses sérüléseket lehet szerezni az ilyen hitványságok során, pláne ha a bemelegítésed, a nyújtásod, a mobilizációd és a hengerezésed nem kielégítő.
Sok sikert!
De ennek mi értelme? Itt mi az edzésterv? Mi a progresszió? Mit vársz ettől? Mi a cél?
A nyújtás alapvető, a súlyzós edzés pedig kiváló mozgásforma, de tervszerűen, progresszív programozással. Itt ez nálad hogy néz ki? Ezt fogod csinálni 5 év múlva is?
Akkor?
Segíteni szeretnék, mert nem akarom, hogy ökörségekre pazarold az időd, amikor olyan dolgokba is fektethetnéd az energiád, amik minden szempontból fejlesztenek.
https://www.youtube.com/watch?v=dBr-qnLlEkA
ezt és még 4-5 másik videóját vegyítve csinálom tükör előtt.
Ezeknek a YouTube-os szarságoknak annyira nincs értelme. Vannak az össze-vissza egymásra dobált gyakorlatok között jók, félre értés ne essen. De ezek a "7 minutes dumbell chest workout", meg "20 minutes to six pack" típusú kamukat kifejezetten a hozzá nem értő, laikus, egy tudományos cikket el nem olvasott kezdőknek gyártják, mert csak ők veszik be.
A súlyzós edzés a világ egyik legjobb mozgásformája. Erőemelő vagyok, elhiheted, hogy szeretem. Viszont kell egy edzésterv, egy cél és progresszió. A súlyoknak blokkról blokkra emelkedniük kell. Ezektől az ugra-bugrálós, fetrengős, össze-vissza súlyzót nyomogatós gyökérségektől mit gondolsz, mennyit fogsz fejlődni mondjuk 1 év múlva? Semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!