Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Napi edzést meg lehet ismételn...

Napi edzést meg lehet ismételni egy nap, vagy "elég" napi egyszer?

Figyelt kérdés

Azt tapasztalom, hogy elég egy rövid pihenés és újból meg tudom csinálni azt aminek a végére már mindenem remegett. (Ez normális?)

Emiatt egy nap többször végigcsinálom az egy napra szánt edzést. Érzem is, hogy na még csinálhatnék bőven.

Tehát: felsőtest edzés súlyzókkal (12.5kg/ kéz) a végére pl oldalsó középtartásba emelve már remegek és nem bírom. egy óra múlva meg simán meg még több.

Iilyenkor hagyjam abba és másnap folytassam, vagy egy nap megcsináltam többször is a több, mint 30 perces erősítést?

2022. jan. 31. 16:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ez ilyen YouTube-os parádézás.

Én nem nevezném edzésnek azt, amit úgy érzel, hogy a tréning befejézes után egy kicsivel már újból végig is tudnál csinálni ismét. Ezeknek sok eredményen nem lesz, bármi is a cél.

Viszont jó kis túlterheléses sérüléseket lehet szerezni az ilyen hitványságok során, pláne ha a bemelegítésed, a nyújtásod, a mobilizációd és a hengerezésed nem kielégítő.

Sok sikert!

2022. jan. 31. 16:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Jaaj félreérted. 10 percig nyújtok előtte, utána 30 perc erősítés. kar tárogatás hanyatt fekve 30-szor 12 kilós súlyzókkal/ kéz nyújtott karral. a végére már nem bírom. Olyankor csinálok mást. aztán a végére kidőlök és nyújtok. de pár óra múlva mégis folytatni tudom.
2022. jan. 31. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

De ennek mi értelme? Itt mi az edzésterv? Mi a progresszió? Mit vársz ettől? Mi a cél?

A nyújtás alapvető, a súlyzós edzés pedig kiváló mozgásforma, de tervszerűen, progresszív programozással. Itt ez nálad hogy néz ki? Ezt fogod csinálni 5 év múlva is?

2022. jan. 31. 16:43
 4/12 A kérdező kommentje:
nem, minden nap egyel több. 10 napja kezdtem 20 karnyújtással. akkor a 20 ment remegősen, nyögvenyelősen. most már 30. 10 nap múlva 30 lesz a könnyű, és a 40. lesz ami nehéz nagyon.
2022. jan. 31. 16:50
 5/12 anonim ***** válasza:
És akkor itt az a progresszió, hogy 5 év múlva majd 18000 karnyújtás (legyen az bármi) lesz könnyű és 18010 a nagyon nehéz?
2022. jan. 31. 16:52
 6/12 A kérdező kommentje:
természetesen nem.
2022. jan. 31. 16:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor?

Segíteni szeretnék, mert nem akarom, hogy ökörségekre pazarold az időd, amikor olyan dolgokba is fektethetnéd az energiád, amik minden szempontból fejlesztenek.

2022. jan. 31. 16:56
 8/12 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=dBr-qnLlEkA

ezt és még 4-5 másik videóját vegyítve csinálom tükör előtt.

2022. jan. 31. 16:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek a YouTube-os szarságoknak annyira nincs értelme. Vannak az össze-vissza egymásra dobált gyakorlatok között jók, félre értés ne essen. De ezek a "7 minutes dumbell chest workout", meg "20 minutes to six pack" típusú kamukat kifejezetten a hozzá nem értő, laikus, egy tudományos cikket el nem olvasott kezdőknek gyártják, mert csak ők veszik be.

A súlyzós edzés a világ egyik legjobb mozgásformája. Erőemelő vagyok, elhiheted, hogy szeretem. Viszont kell egy edzésterv, egy cél és progresszió. A súlyoknak blokkról blokkra emelkedniük kell. Ezektől az ugra-bugrálós, fetrengős, össze-vissza súlyzót nyomogatós gyökérségektől mit gondolsz, mennyit fogsz fejlődni mondjuk 1 év múlva? Semmit.

2022. jan. 31. 17:05
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom, ezért tettem föl a kérdést, mert furcsálltam. Mit ajánlasz mit csináljak? Kis skinny vagyok, 180 centi, 64kg. Izmosodni szeretnék. Van otthon 8, 10, 12.5, 15 kg súlyzóm (párokban)
2022. jan. 31. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!