Elmennétek karatét vagy hasonló küzdősportot tanulni ha kiderülne, hogy 80%-ban a mestereteknek kell takarítani?
Sepregetés, felmosás, ablak mosás, kocsi takarítás stb stb.
És még fizetnétek is neki persze.
Ezt hogy kell elképzelni?
Csak mert én egyesületbe jártam, bementem az öltözőbe, átöltöztem, be a terembe, edzés, utána ki az öltözőbe, átöltözés és haza. Máshol nem így van?
Most elsősorba a filmekben látottakra vagyok kíváncsi. Régen én is jártam karatéra és nem volt ilyesmi. :D
Viszont a filmekben ugye azt használják amit a hétköznapi takarítás során tanulnak. Pl. A kocsi motorháztetőjét nagy ívben kell mosni a szivaccsal. Ezt pedig majd harc során is alkalmazhatja.
A Cobra Kai ban is ez van igen. Azonban sok másik filmben is így csinálják. A munka a karate alapja mindig. :)
Még kiskoromban is voltak ilyen filmek amiben így volt.
Aki sose látott ilyet, annak gondolom, hogy fura.
Magyarországon 2 helyen is volt bentlakásos lehetőség.
Vagy fizetni kellett, vagy a Shihan illetve Sensei szervezett munkát, amiből fedezni lehetett az étkezést, vagy lakást.
Nem tudom, hogy pontosan a fizu hány %-a volt a költségeknek vagy fordítva, de tudom, hogy létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!