Nincs elég időm edzeni, nem elég a mozgás az életembe, aki hasonló helyzetben voltak segítenének?
81kg vagyok a célom egy 70kg-t össze hozni. 17 éves vagyok. Ha a valaki volt már hasonló helyzetben örülnék ha segítene. Egyszerűen nagyon kevés időm van edzeni. Reggel 6kor kellek hogy érjem el a vonatom, jön a suli majd 4re haza érek fáradtan, mivel matek-infó osztályon vagyok, nagyok az elvárások így a tanulásra minimum elmegy 3-4ora de legtöbbször ez még több idő sőt mikor felmérők vannak egyszerűen azt érzem nincs lehetőségem mást csinálni, mint hogy tanuljak. Neki fogok edzeni, saját testsúllyal meg néhány súlyzóval azzal egy 1 óra elmegy. Utána elmegy 1-2 órám szórakozásra meg, hogy fejleszem magam és ennyi volt a napom, mivel ha nem alszom meg a 7-8orat nagyon rosszul teljesítek az iskolában. De itt jönnek a problémák, hogy ez az 1 óra edzés nagyon kevés mozgás,főleg hogy egész nap üllők. Hétvégén nincs baj hisz a haverokkal elvagyunk de hétköznap erre nincs időm.
Tehát a kérdéseim akik hasonló helyzetben voltak, vagy értik a dolgukat:
*Milyen edzést kéne végezzek?(Street workout jó lenne?)
*Reggeli kajálas (zab) az belefér? Suliba mit és mennyit kéne egyek ennyi mozgással?
*Milyen mozgással bővítenétek ezt a programot?
*Valaki aki hasonló cipőben jár szívesen elolvasnám a saját napi rendjét.
Mielőtt megkapnám, hogy pont január elején írom a kérdésemet nem most kezdtem neki a próbálkozásoknak, de nem tudok rendesen fogyni. Azért zavar engem mert régebb egy szálkás ember voltam mikor még általánosba jártam és érzem hogy nem én vagyok a mostani testemmel.
Heti egyszer rámenni egy izomcsoportra nem elég, meg otthoni környezetben amúgy sincs annyi lehetőséged, hogy egy-egy izomcsoportra külön összerakj egy 1 órás edzést. Kezdetben bőven elég, ha pl. ahogy írtad felsőtest-alsótest edzéseket csinálsz, de berakhatsz egy teljes testes napot is akár, a lényeg, hogy két egymás utáni nap ne csináld ugyanazt, hagyd pihenni is az izmaidat, itt az én itthoni edzéstervem példának:
hétfő: teljes testes
kedd: intenzív, rövidebb futás + felsőtest
szerda: törzs, has
csütörtök: láb
péntek: magas pulzusú teljes testes kondi (30mp munka - 15 mp pihenés)
szombat: hosszú, kisebb iramú futás
vasárnap: pihi
Ezzel minden izmot megedzem, és mellette a futástól az állóképességem is a helyén van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!