Taekwondo edzés, hogy néz ki (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
A Taekwondo 70-80%-ban lábról szól. Az érdekel, hogy edzésen egyszerre sokat nyújtsák és erősítik a lábat, hogy annyira hajlékonyak, de mégis erősek a rúgásaik. Azokra a rúgásokra gondolok első sorban amihez nem vesznek nagy lendületet, nem futnak neki, nem csinálnak 3 forgást a levegőben....Erősek és mégis hajlékonyak. Sok a guggolás, kitörés, guggolásból/kitörésből való rúgás, sok rúgás és közben nyújtások beiktatva?2022. jan. 19. 08:42
1/6 anonim válasza:
Nem értem minek ez a rugkapálózás.Én boxoltam világ életemben.Sokszor találkoztam már önjelölt ninjákkal a nyíradonyi vagy nyíregyi kocsmák környékén.Néha mondom is nekik ütésváltás előtt, mutogasson már nekem valamit erre neki áll a levegőt rúgni meg ütni.Erre odamegyek, belegombolok az arcába kettőt, oszt relax van pár órára.
Mikor felkell általában annyit kérdeznek, ezt meg hogy csináltam, mikor ők 5-10éve járnak karatézni meg kitudja miket csinálni.
Csak annyit mondok, hogy csillag 8 év, meg csepeli boxklub 10 év,döncibácsival.
József 58F
Kőműves
Most melóból írtam, segédek keverik a maltert, addig gyorsan begépeltem.
2/6 A kérdező kommentje:
Mi értelme? Mi értelme akkor labdákat kergetni? Valakit ez a sport tesz boldoggá és valakit az. Men én sportról érdeklődök és nem a kőkorszaki kocsmákról ahol a civilizáció még nem ütötte be a fejét. Érdekes módon sem én sem a barátaim nem veredektek még soha.
2022. jan. 19. 10:05
3/6 anonim válasza:
Én jártam több helyre edzésre, edzettem rendes versenyzőkkel is (muszáj volt mert egyszerűen olyan kevesen voltunk). Nem volt különösebb hangsúly az erőnléten, főleg nem funkcionalitás szempontjából, inkább csak direkt ugráltattak minket. Nyújtás edzés elején és végén általában. Külön edzésen tanultuk a technikákat és külön edzésen volt küzdelem. De olyan nem volt, hogy az edző nézte volna valamelyik versenyzőjét hogy hű, neked gyenge a rúgásod, menj és csináld a robbanékony guggolásokat egy lábbal. Taekwondoban pontrendszer van, elég a másik fejét épp hogy megérinteni. Abba is hagytam a pics***ba mert balett lett belőle.
4/6 A kérdező kommentje:
Kedves 3-mas. Akkor minden Taekwondos ennyi plusz nyújtást végez? Spárga simán és egyéb hajlékonyságot igénylő gyakorlatok kisujjból mennek. Legalábbis amkket videóban látok. Én karatézok, de van egy pont és attól lejjebb nem megy, hiába nyújtok.
2022. jan. 19. 14:18
5/6 anonim válasza:
Ha fejbe tudsz normálisan rúgni egy veled egyező magasságú embert akkor szerintem már felesleges nyújtani, de ez csak az én véleményem. Voltak akik elég durván nyújtottak mert amúgy is ment nekik de szerintem főleg azért hogy formagyakorlat versenyen szép rúgásokat csinálhassanak... tehát funkciója nincs.
6/6 A kérdező kommentje:
Ja. Az biztos, hogy tényleg szépek.
2022. jan. 19. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!