Felnőttként Aikido vagy Taekwondo?
Az önvédelem témája az egy nagyon hosszadalmas kifejtést igénylő, bonyolult téma.
Rengeteg ilyen témájú kérdés van az oldalon, ha rákeresel meg fogod őket találni, rengetegen kifejtették a dolgokat. (Köztük anno én is próbáltam fejtegetni.)
Munka utáni mozgásra, hobbinak meg igazából bármelyik koordinált harci mozgásforma tökéletes lesz, csak amelyik edzésen nincsen védőfelszereléses sparring, csupán kihon (bázistechnikák levegőben való gyakorlása), illetve kata (formagyakorlatok), annak sajnos az önvédelmi értéke közel 0 lesz.
Aikido jó felnőtteknek, de nem küzdő sport, csak afféle mozgás kultúra.
Taekwondo szerintem testi adottságok hijjan felnőtt korában már nem lehet igazán jó.
Ha küzdeni is akarsz, akkor Judo, de ott is csak finoman hónapokig, mert könnyen lesérülsz.
Ezek ilyen bohóc sportok. Gyere le muay thai edzésre ott kiengedheted a gőzt, mellesleg ledarálsz mindenkit ha beléd kötnek.
45F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!