A mozgástól tönkremehet valakinek az alakja?
Tudom, hülye kérdés és bevallom, hogy elég buta vagyok, szóval rosszindulatú válaszoktól kíméljetek meg.
30-hoz közelítek, soha nem sportoltam rendszeresen. ~170 centi vagyok, 52-54 kiló körül mozgok kb 12 éves korom óta. Az alkatom átlagos vékony (volt), szélesebb csípő és vállak, vékony derék, lapos, tónusos has.
Egy jó fél éve elkezdtem otthon rendszeresen tornázni (mondván ilyen idősen nem árt, nem akarok löttyedt öregasszony lenni), végigcsináltam négy Chloe Thing challenge-t (egy fenék és 3 "hourglass") és mellette végeztem különféle plank és fenék gyakorlatokat is. Egyébként évek óta teljes értékű növényi étrenden vagyok, amin nem igazán változtattam, talán kicsit igyekeztem többet enni és beiktatni egy edzés utáni étkezést is.
Pozitívum: a tónusos hasamból kockás lett és még laposabb, mint előtte bármikor + a nagyon minimális narancsbőröm még minimálisabb lett.
Negatívum (ami konkrétan minden más): a 70B mellemből kb 65A lett, a fenekem teljesen lapos lett, pedig mindig volt valamennyi, és annak direkt örültem volna, ha kicsit kisebb és formásabb lesz, de konkrétan teljesen eltűnt. A combom is túl vékony, a karomon mintha lógna a bőr, a formáimnak lényegében annyi. Korábban 34-36 között volt a ruhaméretem, most a 34-es ruhák lógnak rajtam. Még mindig 52 kiló vagyok, tehát elvileg nem fogytam le jelentősen.
Azt nyilván nem vártam, hogy tökéletes fitneszes homokóra alakom lesz egy kis otthoni tornától, de az eszembe nem jutott volna, hogy ennyivel ROSSZABB lesz. Miért van ez? Pont az a minimális zsír adta a normális alakot, amitől megszabadultam? Vissza lehet csinálni valahogy? Vagy ha teljesen abbahagyom a mozgást, akkor magától visszanőhet a mellem és a fenekem? Edzőterembe nem szeretnék járni, ahhoz túl gátlásos vagyok :(
Persze, ha nem tanulsz előtte eleget a sportról, alkor siman edzheted magadat úgy, hogy felborul az izomegyensúly, erre utal az ellapsdott feneked, ami derékfajdalaat okozhat, ha azt nem edzetted.
A meled fogyas miatt is lehetett kisebb, illetve, ha a mellizod lavanyosan megnőtt.
Csak úgy lityi-lötyi sportolgatásból soha nem lehet gond, ha az mondjuk komerül 5 km futasból, de ha komolyan veszi az illető, rendszeresen sokat sportol, akkor beindul a fejlődés és ez mehet rossz irányba, ha rosszul edz az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!