Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futók miért néznek így ki?

A futók miért néznek így ki?

Figyelt kérdés

Nem általánosítok, de 90%ban vagy elhízott, vagy beesett arcú, koránál jóval többnek kinéző futókat látok.

Túlhajták magukat? Vagy nincs jó étrendjük?

2021. dec. 9. 18:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%

A tapasztalatom az, hogy akik kövérek, és futók, azok többsége nem is fut sokat. Heti 2-3-szor fut félórát, ha fiatal még, elfutja 2 óra alatt a félmaratont, de nem egyszer, hanem évi 6-8-ra is benevez, ott jól érzi magát, ennyi. Ettől még többet eszik, mint kéne, ezért van rajta jól látható túlsúly.

Aki meg sokat fut, az nyilván az átlag, el nem hízott embernél is soványabb lesz, ezért beesett az arca, ezért csontos, szálkás. Amit a 4-es, meg páran mások is írnak, hogy ez beteges és egészségtelen lenne, az viszont tévedés.

2021. dec. 10. 12:55
 12/17 anonim ***** válasza:
24%

Mert önmagától a futástól nem meg a többi sportol sem lehet fogyni. Ha ugyannyit kajálna akkor menne,de nem a sport miatt többet eszenk hogy birják a fokozott terhelést csak attol ugyan ott vannak ahonnan indultak.

A fogyás a kaloria deficittöl van ami laikus nyelven éhes. Aki nem éhes soha az fogyni sem fog. Akár fut akár nem.

2021. dec. 10. 16:58
 13/17 anonim ***** válasza:
94%

12:

Nem igaz. Aerob zónában bemelegedés után közvetlenül a zsírból tudsz fogyni, így ha eleget futsz, úgy tudsz kalóriadeficitet csinálni, hogy soha nem vagy éhes, mert a zsírégetést nem számítva akár szufficitben is lehetsz, ha a végeredmény deficites.

2021. dec. 10. 17:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
(Azt hogy közvetlenül zsírból fogyni, nem úgy értem, hogy közvetlenül a zsírból nyersz energiát, hanem hogy nanak ellenére bontja a szervezeted a zsírt, hogy amúgy nem éhezik a szervezeted. Ez nem csak fogyókúrázóknak, hanem maratoni futóknak is hasznos. Egy aerob hsoszufutásnál simán fele tárolt zsírból származik a felhasznált energiának. Ezért simán lehet reggel éhgyomorra maratnnyi távot is futni, én már csináltam ilyet, különösen kimerült sem voltam utána, hangsúlyozom aerob zónában, tehát nem versenytempóban.)
2021. dec. 10. 17:37
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Megadják neked a lehetőséget, hogy szebb legyél náluk.
2022. jún. 9. 18:48
 16/17 anonim ***** válasza:

"több olyan futót ismerek, aki évek óta fut, és túlsúlyos még mindig."

Mert kevesebbet fut, mint amennyi kalóriát bevisz. Én sem vagyok sovány, pedig rendszeresen futok. Ha nem futnék, akkor meg most nem 80, hanem 95 kiló lennék. Ennyi.

"és az okot kérdezem, nem választál érdemben semmire."

Ej, de nagy arcod lett! Csak nem tudom, mire fel.

2022. jún. 10. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:
25%

Azért a testsúly nagy része a táplálkozáson múlik. A kalóriákat figyelve látszik is, hogy nem kevés mozgás az, amennyi esetén már nem kell odafigyelned a kalóriabeviteledre.

Ém tavaly télen, tavasszal pl heti 4-6 órát sportoltam, bőven megvolt az ajánlott mennyiség és intenzitás, mégis 68 kiló voltam a 162 centimhez, nem néztem ki ducin, de nem sok hiányzott hozzá.

Most viszont (étkezésben tudatosság és idegeskedés miatt fogytam) már híznom kellene, pedig kevesebbet mozgok, mint akkor. (Most kezdtem edzővel futni, aki jelentősen visszább vett, keresztedzésre meg minimális időm van csak.)

5 km futás kb 300-350 kcal, annyi kb 1 óra bicaj is, otthoni lazább, de átmozgató kardió 150-200 kcal, izomerősítés minimális kcal. Heti szinten ilyenekből 4-6 óra azért kellemesen átmozgat, érezhetően javítja az állóképességedet, de max a hízást lassítja.

Ezt és ilyesmit nagyon sokan tapasztalnak, mesélnek, de tényleg világosan látszik a számokból.

2022. jún. 10. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!