Tippeket szeretnék melyiket, miért és esetleg hol válasszam?
Sziasztok! Szeretnék elkezdeni valamilyen küzdősportot és leginkább a földharc tetszik, viszont nagyon kis rálátásom van a dolgokra. A következőket néztem: Brazil Jiu-Jitsu, Judo.
Kérném a véleményeiteket, ajánlásaitokat mit lenne érdemes választani, miért és esetleg hol tudnék ehhez megfelelő klubbot találni. 23/F
Minden véleményt meghallgatok :)
Szerintem Judo-hoz már öreg vagy, én inkább bjj-re járnék.
Meg ha van időd, mellette eljárnék boxolni, vagy valami kezes-lábasra.
Hobbi szinten bármit elkezdhetsz és nincs olyan, hogy “jobb” meg “rosszabb”. Olimpiai bajnok nem nagyon leszel már a korod miatt, az tény, de gondolom, nem is ez a cél.
Amelyik neked szimpatikusabb, azt válaszd. Ha van rá lehetőséged, menj el egy-egy felnőtt kezdő edzésre mindkettőből.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Esetleg ajánlani tudnátok egy-két klubot? Budapest és környéke.
Köszi!
Szia!
Ha földharcra akarsz mindenképpen rámenni akkor semmiképp ne a BJJ-vel kezdj! A birkózás a földharc legalapvetőbb eleme. Viszont tényleg érdemes állóharccal kombinálni a földharcot legalább alapszinten egy kis box.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!