Mit tegyek ha kevésbábos sakk feladvanyoknál nincs megadva, hogy melyik szín kezd?
Figyelt kérdés
Kivettem a könyvtarból egy könyvet. A neve Kevésbábos magyar feladványok, Bakcsi György írta.
A probléma az, hogy a feladványoknál nem mondja a könyv, hogy melyik kezd, a fehér, vagy fekete. Akármelyik kezd más az állás. A megoldásokat is néztem, több van megadva.
Kikapcsolódásra vettem ki a könyvet, de csak felidegesít. Valaki tudna nekem segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő, ha nem írja le a könyv, hogy melyik oldal kezd?
Első példa a könyvből:
"Matt 2 lépésben"
Fehér:
Vezér e5
Futó f5
Király d5
Fekete:
Király d8
Futó a5
Gyalog b7
Gyalog h5
Megoldás a könyv szerint:
1. Ve3?, Kc2
2. Vd3 m., 1.- b1H!
1. Ke1, Fc2
2. Ke2, Vh1, Vh1 m.
Két helyet adó jó kulcs, egy megtevesztés, egy helyzárás.
A megoldást pontosan idéztem.
2021. nov. 24. 13:51
1/1 anonim válasza:
Szóval a probléma hogy nem tudok ki kezd vagy hogy a könyv pontatlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!