Én szoktam csinálni pár jóga gyakorlatot a gerincferdülésemre, mert jót tesz neki, amikor megnyújtom.
Most akkor nem vagyok férfi, sem férfias? :(
Nem az.
Az én szememben az a férfias, aki leszarja mások véleményét és békésen azt csinálja, amit szeret.
Egyébként ha neked nem jön be ez egy férfiben, akkor meg miért foglalkozol vele, meg minősítgeted? Az pedig külön gáz, hogy egy szexuális orientációt sértésnek használsz és megszégyenítően beszélsz más emberek hobbijáról, ez óvoda kb, ott szokás így csúfolódni.
5:
Fake gyanús vagy. A nők közül nagyon kevesen b.ziznak, és még kevesebben asszociálnak a melegekről a férfiatlanságra éa fordítva. Ez inkább ránk férfiakra jellemző.
Most a kérdésed komoly, vagy csak arra irányul hogy kifejtsd a saját véleményed? Az utóbbi esetben nem vagyunk rá kíváncsiak.
A jóga nem b*zis ahogy te írtad. A jóga igenis kemény és több fajtája van. Van kifejezetten erőjóga is. Egyébként menj el egy jógára és akkor rájössz hogy elég kemény tud lenni és igen, lesz izomlázad utána, igen, ráébredsz arra hogy vannak olyan izmaid amiket soha nem dolgoztattál meg.
Egyébként van a Fit TV-n Diószegi. Ő ott tart jóga órát (magánban is természetesen rendes órai keretek között). Alapvető gyakorlatok, de azért fárasztó, ami a TV-ben megy. Egyébként van felesége.
Ismerek személyesen egy másik férfi oktatót, jóga központja van, és van felesége gyereke.
Sőt, ismerek egy női jóga oktatót is, akihez rendszeresen járnak férfiak, közöttük több személyi edző is, mert kemény órákat tart, illetve fontos nekik a mobilitás stb.
Továbbá a jóga Indiából ered ahol elsősorban férfiak jógáznak, férfiak a mesterek is, szóval mielőtt beugatsz bárkinek is, jó lenne ha egy kicsit utánaolvasnál a jóga kultúrájának.
A legnagyobb jógik férfiak.
Egy férfinak is szüksége van az ellazulásra, rugalmasságra bármennyire is igyekszik jelen társadalmunk ezt kiölni belőlük. (Erre jó példa ez a kérdés is!)
EGYÁLTALÁN NEM BUZ*S, SŐT SEGÍTHETI A VALÓDI FÉRFIASSÁG KIBONTAKOZÁSÁT.
Múltkor nekem is sikerült becsöppennem egy olyan jóga órára, ahol gőzöm nincs honnan szedte a gyakorlatokat (talán balettről?) de a földön ülve nyújtogattunk, meg mindenféle furcsa karmozdulatot végeztünk.
Ha az az érzésed, hogy a jóga nem férfias, akkor érdemes kipróbálni máshol is, hátha csak az oktató kreatívkodott.
Igen, nagyon b*zis.
Pff, aki jó mobilitást akar elérni és nem akar később fájdalmas ízületeket, az vagy cicanacis nő aki vacsira is csak egy zellerszálat eszik vagy egy b*zi férfi.
Viccet félretéve, egyáltalán nem.
Szerintem az a baj itt, hogy él benned egy elképzelés a jógáról, ami nem fedi a valóságot.
Nézz meg/próbálj ki egy ilyen jógaórát és akkor tudni fogod milyen.
De ha könnyű lenne is ugyan úgy mehetnének férfiak rá anélkül, hogy melegek lennének. A kettő nem fedi egymást.
Jézusom, már egy test edzés is buz.is hova jutottunk? 😭
Nem, egyáltalán nem bu.zis, olyan nem is létezik, hogy bu.zis, homoszexuális van az pedig ha boxol, autót szerel, szőrös akármi ezek mind nem számítanak csak egy dolog, a férfiakat szereti.
Oltozhet egy pasi csak rózsaszínben, sutogethet, lehet fodrász vagy nem tudom a buta agyadnak mi feminim még, maximálisan lehet hetero.
Mert nem ilyen külső dolgok döntik el a szexuális orientációt hanem az, hogy kihez vonzódik.
Semmivel sem könnyebb mint bármelyik testgyakorlás. Sőt, a puszta szemguvvasztó agyatlan erőlködésnél sokkal többre van szükség.
A cél itt is mindig magunk legyőzése, azaz a maximális törekvés valami felé.
Bármi más sportot űzöl, nem leszel képes arra, amit az ászanákat célzottan gyakorlók tudnak.
Az ászanák nem mozdulatok, hanem pózok. De nem statikusak, hanem folyamatos dinamikus öszpontosítást igényelnek minden testi porcikától. Éveken át lehet csiszolni, tökéletesíteni, tovább fejleszteni apró részleteket és mindig lesz mit. Óriási eltökéltség rendszeresség kell ahhoz, hogy megértsük egyáltalán mi a lényege az egésznek.
Ha valaki a felsoroltakban lát valami férfiatlanságot, az a bu*zi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!