Profi túrázók! Kéktúra egyben lejárásához milyen ruhákat vinnétek magatokkal?
Ja jogos, az a rész kimaradt nálam. Van lengyel ismerősöm, aki a komplett Kárpátokat bejárta, de ha nem akarsz nagyon nomád mód menni, érdemes 3-4 naponta egy kempinget beiktatni. Merinógyapjú ide vagy oda, azért annyi idő után jól esik lefürdeni. Én pár hete jöttem meg egy 4 napos őrségi túráról, kipróbáltam, hogy nedves törlőkendővel fürdök esténként, ezzel spórolva a plusz vízen, ami a fürdéshez kell. Na, ezt felejtsd el, 1-2 napig max, ha tartható.
A szállással az a baj, hogy az ember hajlamos elkényelmesedni, és ha 4 nap vadkemping után ágyban alszol, utána eszedben sem lesz sátrazni. Továbbá ilyenkor mindig a tempót fogod ahhoz igazítani, hogy az adott időpontra odaérj a szálláshelyre. Szerintem 1-2 hetes túránál megéri annyira elhagyni a komfortzónád, hogy maximum kempingezel, azt is csak párnaponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!