Kéktúra út közben vannak kiépített ingyenes
szállások?
Figyelt kérdés
Főleg tapasztalatokra lennek kíváncsi, aki már végigjárta. Mi ketten a párommal szeretnénk, sátorral és 2 kutyával. Arra viszont anyagilag nincs lehetőségünk, hogy minden éjjel 5-10 ezer forintnyi összeget otthagyjunk szálláson.
2020. febr. 26. 07:52
1/7 hollófernyiges válasza:
Ingyenes nincs, de gyakorlatilag minden faluban találsz kiadó szobát, amiért öt éve 2500-3000 ft-ot kértek el fejenként.
2020. febr. 26. 08:33
2/7 anonim válasza:
Régen voltak olyan kis menedékházak ami ingyen volt. Nem nagy dolog, csak fedél alatt van az ember. Volt benne egy kis kályha, mellette fatartó ládikó. Szabály, hogyha begyújtasz, akkor gyűjstd össze a fát, hogy másoknak is legyen mint amikor te mentél. Ott lehetett aludni hálózsákban. De szerintem ezek a menedélkházak megszűntek, mert sok barbár tönkre tette. Így maradnak az olyan házak akik adnak ki éjszakára szobát a túrázoknak. De esetleg annyit még megtehetsz, hogy a facebookon van kéktúra csoport, olvass utána, vagy nézz után milyen falvakon mész keresztül, és ahol megszállnál, kérdezz rá, hogy esetleg a kerteb lesátorozhatnál- Én Sirok mellett lakom, és Sirokon vannak akik adnak szobát vagy engedik, hogy sátorozz. De a kéktúra csoportban rákérdezhetsz a menedékházra, hátha újra rendbe tették, működik.
2020. febr. 26. 08:46
3/7 A kérdező kommentje:
A fürdés miatt biztosan megszallunk majd pár naponta, de minden nap nem engedi meg a keretünk.
Köszönöm szépen a válaszokat
2020. febr. 26. 09:05
4/7 hollófernyiges válasza:
Itt-ott vannak még kis házak, ahol meg lehet aludni, mint a Bükkben a Cserepeskői barlangban kialakított szállás vagy Bódvaszilas fölött a romos erdészház, de ezek esetlegesek, nem lehet ilyenre mindig számítani és nem is biztos hogy pont akkor botlasz ilyenbe, amikor már letáboroznál. Sátorozva viszont mindegy is.
2020. febr. 26. 10:21
5/7 anonim válasza:
Kulcsosházak lehetnek sok helyen, azok nagyon olcsók.
Vagy a falvakban panzió / zimmerferi.
Ingyen max az a féltető-szerű menedék van szerintem, ami tényleg annyi, hogy nem esik rád az eső.
2020. febr. 27. 14:57
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2020. febr. 28. 19:33
7/7 anonim válasza:
Ingyenes nem igazán van, sőt szerintem egyáltalán nincs. Talán 1 barlanszállás van (Cserepes-kő, Barlangszállás
) de állítólag eléggé leromlott az állapota az utóbbi időkben. Személy szerint nem aludnék ott... (Nem láttam még, ott nem jártam.)
Amúgy a Kéktúra egyik rákfenéje a szállás... Sok helyen nemhogy ingyenes, de fizetős sem akad...
De ha egyvalami javaslatot megfogadsz: Ha haladtok, tervezz úgy, hogy Galyatetőn aludjatok a Turistacentrumban. Egy álom volt! :) És 4200 forint volt összvissz, ráadásul reggelivel. Szuper volt nagyon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!