Ez gyakori eset, vagy genetika?
Figyelt kérdés
Szóval a párom elkezdett fél éve intenzíven lovagolni, heti ötször két órát, és azóta elképesztően megizmosodott, de főleg a combjai. Nem az izomtömeg elképesztő, az alig nőtt, hanem a kifejtett erő mennyisége, és izmai keménysége. Simán erősebb nálam, pedig nem vagyok gyenge srác. Kockahasa is lett, és a combszorításával meg tudna ölni. Minden lovas lány ennyire izmos, vagy ez csak genetika? Lovas lányok is írhatnak, hogy mennyire erősek, illetve akinek volt tapasztalata ilyen csajokkal, és erejükkel, ők is2021. szept. 30. 16:33
1/15 anonim válasza:
Csak egy picit gondolkodj logikusan. (Bár ha tényleg az vagy, akire #1-es is gondol, akkor ezt nem várom el...) Egyrészt sporttevékenységet végez, másrészt pont azt az izomcsoportját használja a legtöbbet, amit írtál. Nem, ez nem genetika, a lovaglástól lett ilyen.
2/15 A kérdező kommentje:
Én eddig abban a hitben éltem, hogy a lovaglás egy könnyű sport, ahol csak ülsz a lovon, kikapcsolsz, és csak száguldasz a nyeregben, azt hittem, hogy nem erősít semmit. Nem gondoltam volna, hogy jobban erősíti az izmokat pl a kézilabdánál. Ráadásul az izmok térfogata nem is nőtt meg annyira.
2021. szept. 30. 18:14
3/15 anonim válasza:
Hát nagy tévhitben éltél. Én sem hittem el, amíg a hugom el nem kezdett lovagolni, de igenis nehéz sport.
4/15 anonim válasza:
Kemény sport. Próbálj meg egyszer fél órát lovagolni. 3 napig olyan izomlázad lesz, hogy lábra sem tudsz majd állni.
Nem csak ülni kell a lovon, meg kell tartani magadat. Így az egész tested izomzatát használod.
5/15 anonim válasza:
Amikor a lovon ülsz állandóan kell szorítanod a comboddal.Nekem az első pár "igazi" lovaglás után olyan izomlázam volt hogy nem bírtam menni normálisan csak mint aki beszart.Illetve az alsó lábszárral (remélem így hívjak) is jelzel a lónak így azt is használod-->az is izmosodik.Egyépként ha a jégkorcsolyázókat is megnézed nekik is viszonylag vékony lábuk van mégis nagyon erősek.Például egy lábon simán leguggolnak.Ha kipróbálod és nem edzesz lábra valoszinuleg nem tudod megcsinálni:D
7/15 anonim válasza:
Én ugyan nem lovagolok és nem is ismerem pontosan, hogy milyen izomcsoportok dolgoznak lovaglás közben, de azt tudom és látom is, hogy nem a ló háta dobálja fel-le a lovaglót, hanem a lovagló emelgeti a saját testét a ló mozgásának ütemében. Figyelmesen nézd meg a lovaglást, mint páros mozgást, jó pap holtig tanul.
8/15 anonim válasza:
Lovagoltam pár évig. Az első néhány alkalommal iszonyú izomláz van.
Végig szorítani kell lábbal. Ha elkezdene a ló száguldani anélkül hogy nem szorítod, kb. pillanatok alatt a földön vagy.
9/15 anonim válasza:
sportol rendszeresen, te pedig nem.
egyszerű ...
10/15 anonim válasza:
A sport miatt van, igen. Én ugyan nem lovaglom, de két barátnőm is és elmondásuk szerint kemény sport, és mindkettőjükknrk izmis, sportos alkata van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!