Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Refluxbarát sport?

Refluxbarát sport?

Figyelt kérdés
Idén derűlt ki, nemrég mentem vissza a dokihoz, most még azt kérte 3 hónapig még ne sportoljak utánna vissza lehet állni. Eddig HIIT edzéseket végeztem otthon de mostmár ez nem fog lehet beleférni, nem akarom, hogy sullyossabbá tegyem a már rendeződő refluxomat de nem akarom kihagyni a mozgást tekintettel arra, hogy vérnyomásos vagyok és nagyon jót tesz ugye ilyenkor főleg a mozgás. Valami olyan kellene ami a hasat, hasfalat nem erölteti meg, nem kell hajlongani de mégis hatásos lenne és megmozgatna.

2021. szept. 12. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tempós séta?
2021. szept. 12. 12:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
sakk?
2021. szept. 12. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
tempós séta a sakkpartira és vissza?
2021. szept. 12. 13:07
 4/7 A kérdező kommentje:
😂 Hát ez bíztató. Akkor nem is lenne szabad soha sportolni refluxosan?
2021. szept. 12. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha azt írod, hogy nem megy a HI, akkor csak a MI és LI marad.

Eredendően a refluxnak ritkán tesz jót a high impact, vagy a belső szervek "nyomorgatása" szóval nem tudom mit szeretnél.

2021. szept. 12. 17:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát csak szerettem volna fitt maradni valahogy mert így is elkeseredtem amiatt, hogy nem mozoghatok rendesen.
2021. szept. 12. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Sétálni 7-8km/h-val is lehet.

Senki nem mondta, hogy reumás csiga tempó kellene.

A magasabb intenzitást te magad, illetve hát a refluxod zárta ki.

Olyan mozgás "eredendően nincs, ami úgy magas intenzitású, hogy a magas intenzitás anyagcsere folyamatait (vérnyomás/kortizol, szívdobogás) "békén hagyja"

2021. szept. 12. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!