Kosztümös filmekben, illetve rajzfilmeken látható az, hogy a szereplők oldalra kinyújtott karral, illetve főleg rajzfilmeken, hátrafelé kinyújtott karral futnak. Tényleg lehet így futni, és tényleg csinálják ezt a valóságban is? Ha igen, ennek van valamiféle előnye? Mert pl. gyorskorcsolyánál hátrateszik a kezüket, ha csak siklanak, de ugyanez futásnál? Nekem erről az jut eszembe, ha orra buksz, akkor mire letennéd a kezed, már az arcoddal fogod fel az ütést (mint én görkorival, koszorúzás közben). Vagy az egész teljesen irreális, a film elbírja, ahogy a bambuszokon ugrálást is?
Az 51-es körzet 2019.09.20.-i tervezett megtámadásakor lett igazán híres.
Valós előnye futásnál nincs, de kiváló mém lett belőle, azóta népszerű.
2021. szept. 8. 15:52
2/15 Thunderfairy válasza:
Szerintem ez csak animékben van így. Senki se fog így futni valójába.
2021. szept. 9. 09:26
3/15 D-Mano válasza:
Ez csak a hatáskeltés miatt van. Úgy érzi tőle a néző, mintha félig repülne/ "siklana" a karakter vagy legalábbis nem hatna rá annyira a gravitáció.
A valóságban ez a póz talán valamivel kisebb légellenállással jár, de előnytelen az egyensúlyozás és a futás dinamikájának szempontjából: könnyebben orra buksz, és lassabban is futsz így.
2021. szept. 9. 10:19
4/15 A kérdező kommentje:
#2 én láttam kosztümös (középkori) ázsia kalandfilmben is. igaz nem ennyire hátra, inkább széttárt karral
2021. szept. 9. 11:51
5/15 anonim válasza:
Nem a 2-es vagyok, de azért lereagálom.
Gondolom főleg nindzsáknak gúnyolt fekete pizsamás emberek voltak azok. Az ázsiai témájú hollybudi filmek hatása lehet legfeljebb, mert azokban látni inkább azt amit említesz.
A valóságban senki se fut így. Legfeljebb azok akik nagy naruto fanok, vagy őt játsszák el egy forgatáson/eladáson.
2021. szept. 9. 13:51
6/15 anonim válasza:
Ahhoz lehet köze, hogy ha fegyverrel a kezedben futsz, érdemes oldalra tartani, mert ha elesel leszúrhatod magad. De az animékben szerintem csak azért használták ezt, mert könnyebb meganimálni, mintha a karjai is mozognának. Egy ilyen Narutonál, ami 300 + epizódos, azért ezen sokat lehet spórolni.
2021. szept. 9. 13:57
7/15 anonim válasza:
Szerintem nem a költségeken múlik, hogy hogyan futnak. Inkább a kitalálónak a fantáziáján, hogy milyen módon/stílusban jeleníts meg.
2021. szept. 9. 14:00
8/15 A kérdező kommentje:
#5 nem, inkább kinaiak. kézben fogott karddal. oké ugráltak a bambuszokon is, szóval nem biztos hogy ez a valóság.
2021. szept. 9. 14:25
9/15 anonim válasza:
Egyszer láttam egy videót, amiben egy idős ex-nindzsa erről beszélt. És ha jól emlékszem, elég jól kifejtette, hogy nem teljesen hülyeség. A biciklin is előredőlsz, hogy csökkentsd az ellenállást. A karod pedig magától himbálózik előre-hátra, ami magától értetődően lassít. Szóval ha igazán gyors akarsz lenni, akkor előre kell dőlnöd, és visz előre a lendület és a gravitáció is. Mindössze annyi hátránya van, hogy lefékezni nehéz, és ha nem tudja a lábad tartani a tempót, pofáraesel. Szóval nem teljesen hülyeség, csak éppen nem is előnyös a valóságban. Átlagember számára legalábbis nem, mivel jó reflexeket igényel. (Lereagálni az akadályokat pl. Többek között ezért sem szeretek sprintelni.)
2021. szept. 9. 18:19
10/15 anonim válasza:
Sok ember még normálisan futva is eltaknyol SŐT gyalog is...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!